Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou Foto:
Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou
Foto: archiv Prima

Typický jarní recept - kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou. Recept od šéfa Zdeňka Pohlreicha je vždy zárukou.

Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
kůzlečí kýta 2 ks
mleté kůzlečí maso
toastový chléb 2 krajíce
smetana 0,5 dl
voda 1 dl
vejce 2 ks
mrkev 1 ks
řapíkatý celer
cibule 1/2 ks
kyselá okurka 1 ks
oregano
sůl
Na nádivku:
zbytek náplně do kůzlečí pečeně
vejce 2 ks
sůl
Postup
1

Kůzlečí kýtu vykostěte. Mleté maso dejte do misky, přidejte vejce, osolte a opepřete. Přisypte nakrájenou kyselou okurku, slaninu, toastový chleba bez kůrek a zalijte kapkou smetany. Na závěr přimíchejte nahrubo nakrájené byliny. Kýtu rozřízněte na velkou plochu, abyste na ni mohli nandat směs, osolte a opepřete. Pak na maso nandejte náplň, smotejte a přichyťte pevně provázkem. Na pekáč dejte nejdřív kosti, na ně pak položte roládu, aby při pečení hezky dýchala a nepřipékala se. Znovu osolte a opepřete.

2

Do pekáče přidejte máslo a nakrájenou zeleninu. Dejte péct na 180 stupňů.

3

Mezitím si připravte nádivku: žloutky oddělte od bílků a vyšlehejte sníh. Ke zbylé směsi masa přidejte žloutky, kapku smetany a vmíchejte sníh z bílků. Pekáč vytřete máslem, vysypte strouhankou a nalijte směs. Pečte při 175 stupních 20–30 minut.

4

Upečenou roládu vyndejte stranou a výpek orestujte na pánvi. Přidejte trochu jíšky a podlijte vodou.

5

Roládu i nádivku nakrájejte na plátky, nandejte na talíř a polijte přecezenou šťávou.

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou Foto:

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou Foto:

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou Foto:

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou Foto:

Kůzlečí roláda s velikonoční nádivkou, foto: archiv Prima

Videa

reklama

reklama