Kuřecí shawarma

Doba přípravy:
Kuřecí shawarma Foto:
Kuřecí shawarma
Foto: Coolinářka

Voňavé kousky grilovaného masa s typickým exotickým kořením vám jistojistě připomenou dovolenou u moře. Rodinu či hosty při dalším grilování tímto jídlem rozhodně nadchnete!

Suroviny
kuřecí stehenní řízky 400 g
bílý jogurt 200 ml
mletá skořice 1/2 lžičky
granulovaný česnek 1/2 lžičky
drcený římský kmín 1/2 lžičky
kardamom 1/2 lžičky
kurkuma 1/2 lžičky
sůl
kůra z poloviny citronu
Dip:
česnek 1 menší stroužek
salátová okurka cca 10 cm
bílý jogurt 200 ml
Na podávání:
pita chleba nebo tortillové placky
rajčata
ledový salát
cibule
Postup
1

Nejprve si připravte marinádu na kuřecí maso. Do kvalitního jogurtu vmíchejte koření – skořici, sušený česnek, kardamom, kurkumu, v hmoždíři nadrcený římský kmín, nastrouhanou kůru z poloviny citronu a pepř. Do této směsi vložte vykostěná kuřecí stehna a nechte je, ideálně přes noc, marinovat.

2

Gril rozpalte na téměř nejvyšší výkon. Maso až nyní osolte, položte na rošt a grilujte z obou stran, aby se dokonale propeklo.

3

Mezitím si připravte dip z bílého jogurtu, nastrouhané, předem osolené a vyždímané okurky, trochy nadrceného česneku, soli a pepře.

4

Ogrilované maso nakrájejte na proužky a servírujte ho v pita chlebu nebo placce, se zeleninou a jogurtovým dipem.

Kuřecí shawarma 2 Foto: Kuřecí shawarma; foto: Coolinářka.cz

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková z Hradce Králové alias Coolinářka svůj foodblog založila na mateřské dovolené.

Jak říká, v rámci zachování zdravého rozumu, si jej našla jako únik od mateřských radostí, strastí a povinností. Vaří ráda už hodně let, ale na fotografování jídla se vrhla teprve nedávno, ale o to s větší vervou a vášní!

Její recepty zvládne každý a jsou z dostupných surovin.

Videa

reklama

reklama