Kuřecí potjie

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Kuřecí potjie Foto:
Kuřecí potjie
Foto: isifa.com

Potjie = kotlík, kotel pro venkovní vaření, název pochází z Jižní Afriky. Tuto lahůdku ale můžete samozřejmě připravit i v jakémkoliv hrnci vhodném do trouby.

Suroviny
kousky kuřete 8-12 ks
chorizo klobáska 4 ks
cibule 1 ks
zelená paprika 1 ks
červená paprika 1 ks
žlutá paprika 1 ks
česnek, nasekaný 1 lžička
sušené bylinky
kuřecí vývar 1/2 láhve
mrkev 2 ks
rýže 1 hrnek
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

V kotlíku rozpalte olej a nechte na něm zhnědnout po částech kuřecí kousky, přidejte klobásky a 1-2 minuty restujte. Potom vše vyndejte a dejte stranou.

2

Ve stejném kotlíku nechte změknout nasekanou cibuli, potom přidejte nakrájené sladké papriky a nasekanou chilli papričky a vařte, až budou průsvitné. Potom vmíchejte česnek a bylinky.

3

Do potjie vraťte kuře a klobásky, vše přelijte vývarem a vínem a vařte 30-40 minut. Přidejte mrkev a rýži a vařte dalších 30 minut, až bude mrkev měkká a rýže udělaná. Dochuťte a užijte si to!

Kuřecí potjie Foto: isifa.com

Kuřecí potjie, Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama