Kuřecí paprikáš

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí paprikáš Foto:
Kuřecí paprikáš
Foto: profimedia.cz

Sytě červený a znamenitý kuřecí maďarský hrnec je velice jednoduchý na přípravu. Přestože je určitě tohle jídlo báječné čerstvě uvařené, druhý den, když se chutě dobře uleží, je ještě lepší!

Suroviny
červená cibule 2 ks
česnek 1 stroužek
sladká červená paprika 1 lžíce
kmín 1/4 lžičky
kuřecí paličky bez kůže 8 ks
kuřecí vývar 1 hrnek
červený vinný ocet 1 lžíce
cukr 1 lžička
sůl
čerstvě namletý černý pepř
zakysaná smetana při podávání
Postup
1

V širokém kastrolu rozehřejte olej, přidejte cibuli, česnek, papriku a kmín a na mírném ohni opékejte asi 5 minut (pozor, paprika se nesmí připálit, byla by hořká). Přidejte kuřecí maso a opékejte asi 5 minut, dokud se ze všech stran nezabarví.

2

Vývar, ocet, rajčatový protlak a cukr smíchejte dohromady. Směs přelijte přes kuře a přiveďte do varu. Ochuťte solí a pepřem, přikryjte a na mírném ohni duste asi 25 minut, dokud nebude maso měkké.

3

Přidejte rajčátka a zatřeste kastrolem, aby se promíchala s omáčkou. Přikryjte a nechte pobublávat dalších 5 minut. Podávejte horké se lžící zakysané smetany a čerstvým pečivem.

Kuřecí paprikáš Foto:

Kuřecí paprikáš, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama