Kuřecí curry se zelenou zeleninou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kuřecí curry se zelenou zeleninou Foto:
Kuřecí curry se zelenou zeleninou
Foto: profimedia.cz

Klasické thajské kuřecí curry v trochu netradičním pojetí - s použitím pouze zelené zeleniny. A samozřejmě nesmí chybět kokosové mléko.

Suroviny
olej 30 ml
kuřecí prsa 4 ks
žampiony 200 g
mladý pórek 3 ks
brambory 400 g
thajská zelená curry pasta dle chuti
kokosové mléko 1 plechovka
lusky cukrového hrášku 100 g
zelené fazolové lusky 100 g
brokolice 100 g
Postup
1

V hrnci rozehřejte olej a opečte na něm kuře nakrájené na kostky do zlato-hněda. Vyndejte a dejte stranou. Opékejte žampióny a až začnou hnědnout, přidejte pórek a opečte ho tak, aby byl lesklý. Přidejte brambory a curry pastu a opékejte dalších pár minut. Přilijte kokosové mléko, přikryjte a na mírném ohni vařte, až budou brambory měkké.

2

Vmíchejte kuře a zeleninu a na mírném ohni vařte pár minut, až bude zelenina uvařená (nezapomeňte, že zelená zelenina musí zůstat křupavá). Posypte bylinkami a podávejte buďto s rýží nebo nudlemi.

3

PRIMA TIP: Když před přidáním předvaříte brambory 10 minut, ušetříte čas.

Kuřecí curry se zelenou zeleninou Foto:

Kuřecí curry se zelenou zeleninou, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama