Kukuřičný krém

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kukuřičný krém  Foto:
Kukuřičný krém
Foto: archiv Racio

Lahodný kukuřičný krém je zahuštěný kukuřičnými křupinkami, díky tomu je tato polévka bezlepková. A je také dost sytá, proto dobře poslouží jako večeře.

Suroviny
kukuřičné Cornies s mořskou solí 9 plátků
zeleninový vývar 500 ml
mléko 500 ml
cibule 1 ks
kukuřičný nebo slunečnicový olej 3 lžíce
kukuřice (čerstvá, sterilovaná nebo mražená) 300 g
sůl
Postup
1

Cibuli očistěte, nadrobno nakrájejte a orestujte dozlatova na oleji. Restovanou cibulku zalijte zeleninovým vývarem a vařte cca 10–15 minut.

2

Přidejte kukuřici, mléko a větší díl smetany. Vše přiveďte k varu. Poté do polévky vsypte 5 plátků nadrcených Cornies a nechte na mírném ohni vařit pět minut.

3

Ponorným mixérem rozmixujte vše dohladka. Osolte, okořeňte bílým pepřem a muškátovým oříškem.

4

Na závěr polévku ozdobte zbytkem vyšlehané smetany a nadrcenými Cornies s mořskou solí.

Kukuřičný krém  Foto: Kukuřičný krém, foto: archiv Racio

Videa

reklama

reklama