Kukuřičná polévka se zeleným kari

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Kukuřičná polévka se zeleným kari Foto:
Kukuřičná polévka se zeleným kari
Foto: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka

Dodejte jemné a nasládlé krémové polévce z kukuřice pořádný twist přidáním pikantní zelené kari pasty. Hladkost dodá kokosové mléko a o svěží chuť se postará čerstvý koriandr a šťáva z limetky.

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Suroviny
bílé cibule 2 ks
rostlinný olej na restování
zelená kari pasta 1 lžíce
voda nebo vývar 1 litr
kokosové mléko 300 ml
mražená kukuřice 750 g
mletá kurkuma (nebo 1 lžíce nasekané čerstvé kurkumy) 2 lžíce
čerstvý koriandr k podávání 1 svazek
čerstvá jemná chilli paprička k podávání 1 ks
pražená křupavá kukuřice (nejlépe canchita) k podávání
máslo 2 oříšky (asi 20 g)
Dochucení:
třtinový cukr asi 4 lžíce (podle sladkosti kukuřice)
limetková šťáva z 1 limetky
rybí omáčka asi 8 lžic
sůl podle chuti
Postup
1

Cibuli oloupejte, nakrájejte nahrubo a v hrnci na rozpáleném oleji nechte zesklovatět. Přidejte kari pastu a kurkumu, opékejte asi 2 minuty, než se koření rozvoní, a zalijte zhruba litrem vody nebo vývaru. Přidejte mraženou kukuřici, přiveďte k varu a vařte do změknutí.

2

Odstavte, přilijte kokosové mléko a rozmixujte dohladka. Pokud se vám nedaří rozmixovat slupky, polévku je nutné propasírovat přes cedník či sítko. Dochuťte cukrem, limetkovou šťávou, rybí omáčkou, případně solí. Nakonec do polévky přidejte máslo a míchejte do rozpuštění.

3

Servírujte s koriandrem, praženou kukuřicí, pokrájenou chilli papričkou a případně klíčky mungo.

4

PRIMA TIP: Kupujte vysoce kvalitní mraženou kukuřici. Pokud nemáte vysokootáčkový mixér, kukuřici budete muset propasírovat – a čím lepší kukuřice, tím méně odpadu a více polévky.

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

Videa

reklama

reklama