Krůtí stehna pečená na estragonu a jablkách

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Krůtí na estragonu a jablkách  Foto:
Krůtí na estragonu a jablkách
Foto: Kitchenette.cz

Trochu nezvyklá sladko-kyselá kombinace ovoce, bílého vína a estragonu, která vytváří kolem masové pečeně něco na způsob chutney. Jako přílohu k pečeni zkuste něco umírněnějšího, jako třeba dušenou rýži, quinou či kuskus.

Suroviny
krůtí stehenní maso 500 g
jablko, bez jádřinců, nakrájené na 8 měsíčků 1 ks
střední cibule, nakrájené na čtvrtky 2 ks
česnek, nakrájený na silnější plátky 4 stroužky
řapíkatý celer, nakrájený na 4 cm kousky 2 řapíky
sušené švestky 6 ks
suché bílé víno 2 dl
estragon (sušený seženete v Marks&Spencer)
máslo 2 plátky
mořská sůl
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Do římského hrnce nebo zapékací nádoby s poklicí dejte cibuli, jablka, celer, česnek a švestky. Maso omyjte, osolte, opepřete, okořeňte estragonem a dejte do pekáče k ostatním ingrediencím, ještě vše podlijte vínem a navrch masa položte dva plátky másla.

3

Pečte při 200 °C přiklopené přibližně 35-45 minut, pak maso zkontrolujte jestli se Vám zdá, že už začíná být propečené, snižte teplotu na 180 °C a dopékejte bez poklice dalších 15 minut dozlatova. Měla jsem menší kousek, ale velikost pečeně se může velmi lišit, tak musíte sami vyhodnotit dobu pečení.

Krůtí na estragonu a jablkách  Foto: Kitchenette.cz

Krůtí na estragonu a jablkách  Foto: Kitchenette.cz

Krůtí na estragonu a jablkách  Foto: Kitchenette.cz

Krůtí na estragonu a jablkách , Foto: Kitchenette.cz

 

Markéta PavlejeObjevte nový food blog!

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

 

 

Videa

reklama

reklama