Krůtí roláda v listovém těstě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Krůtí roláda v listovém těstě  Foto:
Krůtí roláda v listovém těstě
Foto: Gurmet

Poměrně málo výrazné krůtí maso získá díky obalení v bylinkách až neuvěřitelný šmrnc! A obal z listového těsta snadno vyvolá dojem elegance s profi střihem. Jako přílohu vyzkoušejte lahodné karotkové pyré.

Suroviny
Roláda:
krůtí prsa 500 g
čerstvý rozmarýn 1 svazek
listové těsto 1 balení
vejce 1 ks
sůl
čerstvě namletý pepř
Karotkové pyré:
mladá karotka 2 svazky
kousek másla
mrkvová šťáva 100 ml
badyán 2 hvězdičky
šťáva z jednoho citronu
sůl
Postup
1

Gril nebo troubu rozehřejte na 180 °C. Krůtí maso rozkrájejte na úhledné válečky a ze všech stran opečte, aby se zatáhlo. Bylinky jemně nasekejte. Opečené maso v nich důkladně obalte, osolte a opepřete.

2

Listové těsto rozválejte na výšku asi 3 mm a připravené maso do něj pevně zabalte. Roládu potřete prošlehaným vajíčkem, vložte do pekáčku nebo misky z alobalu a pečte pod poklopem na grilu nebo v troubě, až teplota ve středu rolády dosáhne 68 °C. Vyjměte a nechte chvíli stát.

3

Na pyré karotku očistěte a nakrájejte na kolečka. Na rozehřátém másle ji osmažte dozlatova. Zalijte mrkvovou šťávou, přidejte badyán a zakryté povařte asi 10 až 15 minut doměkka.

4

Většinu šťávy z karotky slijte a uchovejte ji stranou. Vyjměte badyán, ke karotce přidejte citronovou šťávu, trochu osolte a rozmixujte, případně zřeďte scezenou šťávou a dochuťte. Propasírujte přes jemné sítko a podávejte k roládě, doplněné přílohou podle vlastního výběru.

Krůtí roláda v listovém těstě  Foto: Gurmet

Krůtí roláda v listovém těstě. Foto: Gurmet

Časopis Gurmet – Vaše škola vaření!

Gurmet - září 2013Zářijový Gurmet přináší krásné recepty na zužitkování podzimní úrody, ať už jsou to hrušky nebo ostružiny, reportáž z moštování jablek včetně skvělého receptu, v němž využijete čerstvý mošt, i nápady, jak zapojit děti do přípravy lehké pomazánky, kterou doprovází i návod na výrobu bezvadného obalu na svačinu.

Perfektní domácí rajčata můžete zkusit v řadě zajímavých jídel, za regionální kuchyní se podíváte na rázovité Valašsko i do stejně osobitého Jižního Tyrolska. Najdete tu řadu tipů, kam zajít na jídlo nebo co si pořídit do kuchyňské knihovničky, oblíbené recepty na každý všední den i na elegantní nedělní oběd.

Přípravou dvou jídel vás provedou profesionálové – Lukáš Hlaváček z michelinského Alcronu vaří klasické telecí ragú s knedlíkem, Tomáš Kalina z novátorské restaurace Noodles exotickou thajskou specialitu. Redakce si popovídala také s hostujícím australským šéfkuchařem Shannonem Bennettem. Půvabný "recept s příběhem" na pikantní kuřátko přidala i Halina Pawlowská.

Zářijový Gurmet je opět od první do poslední stránky plný skvělých receptů, nápadů, tipů a krásných fotek!

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet jen za 299 Kč a získejte krásný dárek ZDARMA! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama