Křupavý salát s koriandrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Křupavý salát s koriandrem Foto:
Křupavý salát s koriandrem
Foto: Vlado Kníž

Není salát jako salát! A o tom vás přesvědčí Zdeněk Pohlreich v dalším dílu pořadu Teď vaří šéf. Že se zeleninový salát doplňuje skvěle s kouskem lososa jistě víte, ale můžete použít jen opečenou kůži z této lahodné ryby. A je to fakt velká dobrota!

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

 

Suroviny
kůže z lososa
dubový salát
mrkev 1 ks
řapíkatý celer
ředkvičky
mladá cuketa
žampiony 2 ks
čerstvý hrášek
červená cibule
čerstvý koriandr
semínka koriandru
Na dresink:
limetová šťáva
sůl
Postup
1

Nejdřív si připravte dresink: v misce smíchejte olej, limetovou šťávu, kapku sójové omáčky, sůl a pepř.

2

Mrkev a řapíkatý celer nastrouhejte na jemné plátky. Červenou cibuli, rajčata, cuketu a ředkvičku nakrájejte. Přidejte čerstvý hrášek a žampiony a promíchejte spolu s dresinkem.

3

Na pánvi opražte semínka koriandru a rozmělněte v hmoždíři. Přidejte k salátu spolu s čerstvým koriandrem, bazalkou a pár listy salátu.

4

Kůži z lososa oškrábejte, umyjte, usušte a osmažte do křupava. Přidejte do mísy a vše pořádně promíchejte. Navrch pokapejte zbytkem dresinku, ozdobte dalšími kousky kůže a podávejte.

Teď vaří šéf Foto:

Teď vaří šéf, foto:Vlado Kníž

Vařte přímo se Zdeňkem! Máme pro vás video recept:

Videa

reklama

reklama