Králičí ragú polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Králičí ragú polévka Foto:
Králičí ragú polévka
Foto: Hermína / Prima

Receptů na pečeného králíka jistě znáte hodně. Tentokrát pro vás šéf připravil trochu netradiční úpravu této české klasiky, a to v podobě králičí ragú polévky.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 7. dílu s tématem KRÁLÍK najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
králičí kosti, odřezky a vnitřnosti
mrkev
cibule
řapíkatý celer
pórek
nové koření
sůl
Chlebové knedlíčky:
vejce 2 ks
světlý toastový chléb
čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek
sůl
petrželka
Postup
1

Králičí kosti a odřezky vhoďte do studené vody, přidejte kousky řapíkatého celeru, mrkev, kousek pórku a cibuli, dochuťte pár kuličkami nového koření, bobkovým listem, solí a pepřem a nechte asi hodinku vařit.

2

Mezitím připravte knedlíčky. Dva žloutky a kapku smetany rozšlehejte. Světlý toastový chleba zbavte kůrky a nakrájejte na kostičky. Chléb zalijte žloutky a promíchejte, osolte a opepřete, ochuťte špetkou muškátového oříšku. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho vmíchávejte do směsi, přidejte také nasekanou petrželku. Z hmoty vytvarujte malé kulaté knedlíčky a uvařte ve vroucí osolené vodě, jsou-li vařené, vyplavou na povrch.

3

Z králičího vývaru seberte vzniklou pěnu a přidejte do něj vnitřnosti z králíka – srdce, ledviny, játra...

4

V jiném hrnci připravte základ na ragú – omáčku velouté. V hrnci rozpusťte máslo a přimíchejte hladkou mouku – stejně másla jako mouky. Připravte jíšku. Pokud vám jíška zbyde, můžete ji snadno uchovat na další použití v lednici.

5

Králičí základ přeceďte a čistý vývar jemně zahustěte jíškou, kterou ve vývaru rozmixujte ručním šlehačem. Dochuťte muškátovým oříškem, solí a pepřem.

6

Uvařenou zeleninu nakrájejte na kostičky, nakrájejte také uvařené maso.

7

Zahuštěný vývar zalijte kapkou smetany a přidejte do něj nakrájenou zeleninu a maso a nasekanou pažitku.

8

Podávejte s chlebovými knedlíčky.

Králičí ragú polévka Foto:

 

Králičí ragú polévka Foto:

Králičí ragú polévka                                                                                                     Foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama