Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem Foto:
Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem
Foto: blog Tvoříme domov

Máte-li doma opravdu velké hladovce, doplňte každou porci o hrstku bulguru nebo třeba celozrnné pečivo. Samotný recept je ale opravdu famózní!

Článek

Panzanela s pečenými rajčaty Foto:

20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo

Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...
Suroviny
kadeřávek 4 velké hrsti
salát little gem 1 ks
červená cibule 1/2 ks
sýr halloumi 250 g
pistácie 1 lžíce
chia semínka 1 lžička
maliny 100 g
malinový ocet 1 lžíce
olivový olej 3 lžíce + 1 lžíce na kadeřávek
sůl 1/4 lžičky
pepř 1/4 lžičky
datlový sirup 1 a 1/2 lžičky
Postup
1

Připravte kadeřávek – pořádně jej omyjte a očistěte.

2

Osušte jej a natrhejte na kousky velikosti sousta.

3

Ve velké míse jej promněte s 1 lžící olivového oleje a citronovou šťávou. Odložte na alespoň 5 minut stranou.

4

Připravte dresink – v mixéru rozmixujte společně maliny, ocet, zbylý olej, sůl, pepř a datlový sirup.

5

Do připraveného kadeřávku přidejte natrhaný salát little gem, na kostičky nakrájené avokádo a na měsíčky nakrájenou cibuli.

6

Na grilu nebo pánvi opečte sýr, naaranžujte jej na salát.

7

Pokapejte připraveným dresinkem, posypte sekanými pistáciemi a oříšky. Ihned podávejte.

Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem 2 Foto: Kadeřávek s halloumi a malinovým dresinkem; foto: blog Tvoříme domov

Tvoříme domov Foto:

Doma chutná nejlépe!

Blog Tvoříme domov vznikl z jednoho zásadního důvodu – abych se na mateřské nezbláznila. Jsem obyčejná holka s běžnými zájmy, která však pohlíží na jídlo jako na svátek. Mám úctu k surovinám, které nechci „zabít“ zbytečnými průmyslovými produkty. Moje recepty jsou proto velmi jednoduché, často jen ze základních surovin a vždy bez chemie.

Chci ukázat, že zdravé jídlo nebo jeho varianty nemusí být jen podivně vypadající hrouda na talíři. Zároveň však vím, že občas přijde den, kdy si prostě musíme dopřát nějaké bolestné (takové mám tak třikrát do týdne :). Z toho důvodu jsem si oblíbila dezerty nebo chcete-li sladkosti, které poskytnou vše, co naše nervy potřebují, aniž bychom z nich museli mít velké výčitky. Bílou mouku vždy doplním tou celozrnnou, bílý cukr nahrazuji třtinovým nebo jej nepoužiji vůbec a sladím třeba datlemi.

Můj pohled na jídlo je možná jiný, nicméně nijak extrémní. Prostě vyznávám zdravý rozum. Protože bez buřtu pečeného nad ohněm to v létě prostě nejde!

Videa

reklama

reklama