Kachna na asijský způsob

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Kachna na asijský způsob  Foto:
Kachna na asijský způsob
Foto: Kuchařinka.cz

Vyzkoušejte někdy kachnu trochu jinak než s kmínem a česnekem. Tato voňavá svěží varianta s pomerančem, ředkvičkami a koriandrem vás určitě mile překvapí.

Suroviny
naporcovaná celá kachna
nastrouhaný čerstvý zázvor asi 3cm kousek
česnek 1 stroužek
rybí omáčka 1 lžíce
cukr 1 lžička
sůl 1 lžíce
mletý koriandr
ředkvičky 1 svazek
Postup
1

Jednoduše si kachnu naporcujte na stehna a prsa a v misce si připravte marinádu. Smíchejte sójovou omáčku, nastrouhaný zázvor, vymačkaný stroužek česneku, rybí omáčku, cukr, sůl, koriandr a sezamový olej. Pečlivě promíchejte metličkou. Můžete přidat i trochu mletých chilli papriček.

2

Pod kachnu dejte na dno pekáče pomeranče a ředkvičky. Pak každou část kachny pečlivě marinádou pomažte a rozložte na pomeranče.

3

Podlejte trochou vody a dejte péct asi na 2 hodiny asi na 180 stupňů, kontrolujte, aby se nepřipálila.

4

Podávejte ideálně s jasmínovou rýží.

Kachna na asijský způsob  Foto: Kuchařinka.cz

Kachna na asijský způsob  Foto: Kuchařinka.cz

Kachna na asijský způsob., Foto: Kuchařinka.cz

 

Kuchařinka II

Seznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového. Své výtvory pravidelně sdílím na blogu Kuchařinka.cz.

 

Videa

reklama

reklama