Jahodové piškoty

Doba přípravy:
Počet porcí: cca 30 ks
Jahodové piškoty Foto:
Jahodové piškoty
Foto: Pěkně vypečený blog

Díky sýru a jahodám jsou tyto piškoty/sušenky krásně vláčné a chutnají i rozmlsaným mlsounům, pro které by ty obyčejné nebyly ani trochu zajímavé... :)

Suroviny
špetka soli
kypřicí prášek do pečiva bez fosfátů 1 plná lžička
sýr Philadelphia 100 g
vejce 1 ks
máslo, povolené 60 g
vanilkový extrakt 1/2 lžičky
středně velké jahody (nakrájené na malé kousky) 5 ks + lžíce hladké mouky (promíchat)
Postup
1

Horkovzdušnou troubu předehřejte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem.

2

Mouku smíchejte se solí a práškem do pečiva. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem, přidejte sýr a poté zašlehejte vanilkový extrakt a vejce.

3

K této máslové směsi přidejte mouku a vmíchejte jahody, které ještě smíchejte se lžící hladké mouky.

4

Na plech dělejte pomocí dvou lžiček hromádky a pečte 15 minut.

5

Pokud se těsto moc lepí, přidejte trochu mouky. Lžičky při tvarování hromádek můžete také „namáčet“ v mouce.

Jahodové piškoty Foto: Jahodové piškoty; foto: Pěkně vypečený blog

Pěkně vypečený blog Foto: Pěkně vypečený blog 

... aneb peču ráda pro svého muzikanta

Můj Pěkně vypečený blog je zaměřený zejména na sladké pečení, kterým dokážu provonět náš dům i několikrát týdně. Inspiraci čerpám například z receptů mých babiček, ale i bulharské rodiny mého muzikanta, díky které jsem začala objevovat nové chutě a poznávat tradiční balkánské pokrmy. Zároveň ráda zkouším nové moderní recepty, které s nadšením ochutnává naše početná rodina. Tím prvním a největším ochutnávačem, je vždy můj muzikant, protože jak už v podtitulu blogu zní ... peču hlavně pro něj.

Lucie Arichteva, 33 let

Videa

reklama

reklama