Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí  Foto:
Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí
Foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Černá iberská prasata si pochutnávají na žaludech, které hledají na rozlehlých pláních Iberského poloostrova. Jejich maso patří k nejvyhlášenějšímu vepřovému na světě. Zpravidla se upravuje jako sušená šunka jamón ibérico, ale skvělá chuť polodivokého masa vynikne i na grilu.

Vařte podle šéfkuchaře!

Jan Kvasnička / AvantGarde Restaurant & Café

Po absolvování Kulinářské akademie Asociace kuchařů a cukrářů ČR odjel do Austrálie, kde sbíral zkušenosti ve špičkových podnicích v Sydney. V Iceberg či Forty One se naučil především připravovat ryby a kombinovat je s ostatními surovinami. Po návratu do Prahy pracoval v Zdenek’s Oyster Baru, Kampa Parku či Ville Richter a před nástupem do restaurace AvantGarde stihl ještě stáž v tříhvězdičkové michelinské restauraci Aqua v německém Wolfsburgu.

Další skvělé tipy na grilování od špičkových českých šéfkuchařů najdete v letním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Léto na zahradě s Prima FRESH  Foto:

Nejkrásnější léto na zahradě zažijete s letním číslem časopisu Prima FRESH!

Letní číslo časopisu Prima FRESH je v prodeji již 8. června a těšit se můžete na pořádnou porci prázdninové inspirace!
Suroviny
bílá cibule 2 ks
červená cibule 2 ks
jarní cibulka 4 ks
vinný ocet 200 ml
česnek 1 stroužek
ibérico krkovice 600 g
hovězí pupek 200 g
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Cibule oloupejte, rozpulte a rozeberte na měsíčky. Na každou porci vyberte z každé cibule dva až tři kusy.

2

Cukr rozmíchejte v octě, přidejte rozmáčknutý česnek a uvařte nálev. Vložte do něj měsíčky cibule, přiklopte a nechte vychladnout.

3

Krkovici a pupek namelte nahrubo, zbylou cibuli nasekejte nadrobno a promíchejte s masem. Dochuťte solí a pepřem, zabalte do potravinářské fólie a uložte přes noc do lednice. Cibuli dejte také do lednice.

4

Druhý den maso rozdělte na čtyři díly a z každého vytvarujte karbanátek. Nechte na lince, až získá pokojovou teplotu.

5

Maso upečte na rozpáleném grilu dohněda, trvá tozhruba 3 minuty z každé strany. Podávejte s naloženými cibulkami a bílým chlebem.

Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí 2 Foto:

Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí  Foto: Ibérico pljeskavica s nakládanou cibulí; foto: Mikuláš Gottwald / PHOTOONE

Videa

reklama

reklama