Houbová polévka s rajčaty

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Houbová polévka s rajčaty Foto:
Houbová polévka s rajčaty
Foto: isifa.com

Klasická česká bramboračka s houbami se chuťově hodí spíše pro podzimní chladné dny. Houbařská sezona ale začíná už v létě, proto právě teď zkuste lehčí nezahuštěnou verzi houbové polévky s nakyslými rajčaty.

Suroviny
sušené hřiby 10 g
na plátky nakrájené různé čerstvé houby 600 g
velké rozdrcené stroužky česneku 2 ks
loupaná a nakrájená rajčata (410 g) 1 plechovka
silný kuřecí vývar, nejraději doma dělaný 600 ml
sůl 1 špetka
čerstvě mletý černý pepř 1 špetka
Postup
1

Sušené hříbky dejte do mísy, zalijte horkou vodou a nechte nasakovat asi 15 minut.

2

Rozehřejte olivový olej a duste na něm čerstvé houby na mírné teplotě. Přidejte česnek a za stálého míchání smažte další 1 minutu.

3

Přidejte sušené hříbky včetně vody, ve které se namáčely, a nakrájená rajčata. Míchejte asi 10 minut na střední teplotě a potom hrnec odstavte. Přilijte vývar, dochuťte solí a černým pepřem a nechte ještě asi půl hodiny pobublávat.

4

Servírování: Nalijte polévku do mísy, nasypte na ni bazalku a parmezán.

Doporučené víno: Přirozená kyselost rajčat půjde krásně do páru se svěžím Sauvignon Blanc.

Houbová polévka s rajčaty Foto: isifa.com

Houbová polévka s rajčaty. Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama