Grilovaný losos na medu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Grilovaný losos na medu Foto:
Grilovaný losos na medu
Foto: All

Oblíbený losos nasladko je rozhodně pokrmem, který stojí za vyzkoušení. Ideálně se k němu hodí dušená zelenina, například brokolice. A hotový je opravdu za pár minut!

Suroviny
ghí (přepuštěné máslo) 4 lžíce
med 4 lžíce
česnek, prolisovaný 2 stroužky
filet lososa 4 ks
mořská sůl
čtvrtky citronu (k podávání)
Postup
1

Předehřejte troubu na grilovací program, spíše na středně vysokou teplotu.

2

Máslo vložte do pánve s odnímatelnou rukojetí (nebo s takovou, která může do trouby). Na středním plameni rozehřejte a nechejte lehce zezlátnou. Přilijte med, citronovou šťávu a přisypejte česnek.

3

Dobře promíchejte a restujte asi 1 minutu, dokud se česnek nerozvoní. Sundejte z plamene, polovinu "máslové šťávy" odlijte do hrnečku (bez česneku) a schovejte na později.

4

Lososa vložte do pánve se šťávou, maso nechejte zatáhnou (kůží dolů, pokud je vaše filety mají) po dobu asi 3 minut, lehce dozlatova.

5

Všechny filety otočte, pánev přendejte do trouby a ogrilujte, mělo by stačit cca 6 minut.

6

Podávejte zakápnuté zbylou šťávou, dochuťte solí a přidejte například dušenou zeleninu nebo salát.

Grilovaný losos na medu 2 Foto: Grilovaný losos na medu; foto: cafedelites.com

Videa

reklama

reklama