Grilované kapří podkovy s lehkým bramborovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Grilované kapří podkovy s lehkým bramborovým salátem Foto:
Grilované kapří podkovy s lehkým bramborovým salátem
Foto: Darina Křivánková

Velmi odlehčená verze naší vánoční klasiky. Bramborový salát bez majonézy a grilovaný kapr místo smaženého! Tohle jídlo si dopřávejte klidně celoročně – pochutnáte si.

Všechny díly pořadu Hrdina kuchyně najdete v odkazu:

Suroviny
Kapr:
kapří podkovy 1,5 kg
česnek 3-4 stroužky
citron 1/2 ks
sůl a čerstvě namletý bílý pepř
citronový tymián (není nutné) 1 snítka
Bramborový salát:
malé salátové brambory 750 g
dijonská hořčice 1 lžička
citronová šťáva asi 3 lžíce
med 1-2 lžičky
jarní cibulka 2-3 ks
kapary 1 lžíce
sušená rajčata v oleji 80 g
hladkolistá petržel 1 hrst
sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
1

Stroužky česneku utřete nebo podrťte s trochou soli. Podkovy osolte, opepřete, potřete česnekem, mírně zakápněte citronovou šťávou, přidejte snítku tymiánu a nechte minimálně 2 hodiny, klidně přes noc, marinovat. Pánev nebo gril rozehřejte zhruba na 200 °C a kapra grilujte z obou stran. Během 10 minut by měl být hotový.

2

Brambory uvařte, oloupejte a nakrájejte na plátky nebo menší kostky, malé brambory stačí přepůlit. Z oleje, citronové šťávy, medu a dijonské hořčice umíchejte dresink. Brambory dresinkem polijte, přidejte nasekanou cibulku, kapary, rajčata, sůl a pepř, nakrájenou listovou petržel a zamíchejte.

Článek

10 nápadů, jak připravit kapra a pstruha Foto:

10 nápadů, jak připravit kapra a pstruha

Je velká škoda, jak málo ve svých kuchyních připravujeme sladkovodní ryby. Přitom tradice je v Čechách obrovská a rybníkářství zde má dlouhou historii. A protože právě...
Videa

reklama

reklama