Galetka s kaki

Doba přípravy:
Galetka s kaki Foto:
Galetka s kaki
Foto: TZ

Toto oranžové sladké ovoce s mnoha léčivými vlastnostmi právě teď najdete v obchodech. Využijte sezónu kaki a pusťte inspiraci na sváteční dny do své kuchyně.

Článek

Kaki špíz s tofu  Foto:

Připravte si zajímavé recepty z božského ovoce kaki

O tomto oranžovém plodu jste již jistě slyšeli. Zkusili jste z něj už ale něco připravit? Skvěle se totiž hodí jako náplň do štrúdlu, je výborný v salátu i jako součást...
Suroviny
hnědý cukr 20 g
mletá skořice 1/2 lžičky
citrónová kůra 1 lžička
čerstvá citrónová šťáva 2 a 1/2 lžičky
kaki Persimon Bouquet, na plátky 2 ks
pískový cukr 50 g
máslo 100 g
mléko 3 lžíce
vejce (žloutek a bílek zvlášť) 1 ks
sůl
Postup
1

Předehřejte troubu na 200 °C.

2

Vypracujte těsto smícháním mouky, cukru, másla, mléka, žloutku a soli.

3

Vyválejte těsto do kruhu, posypte strouhankou a plátky kaki poklaďte do středu koláče.

4

Nechte volné kraje tak, aby se daly přehnout přes ovoce. V misce smíchejte hnědý cukr, skořici, citrónovou kůru a citrónovou šťávu.

5

Touto směsí potřete kaki. Kraje galetky potřete rozšlehaným bílkem a nechte péct 20 až 25 minut.

Galetka s kaki 2 Foto: Galetka s kaki: foto: TZ

Videa

reklama

reklama