Fazolová pánev s klobásou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Fazole s klobásou Foto:
Fazole s klobásou
Foto: Gurmet

Časově i finančně nenáročné jídlo se hodí jako rychlá večeře pro partu přátel. Pokud holdujete ostrým jídlům, neváhejte a přidejte chilli papričku, dodá jídlu "mexický" říz. S přílohou si hlavu nelámejte, nejlepší je krajíc čerstvého chleba.

Suroviny
kvalitní klobása 500 g
středně velká mrkev 3 ks
česnek 2 stroužky
tmavé fazole 2 plechovky
vývar 500 ml
sůl
čerstvě namletý pepř
bílý jogurt k podávání
čerstvá hladkolistá petržel
Postup
1

V kastrolu rozehřejte olej a asi 8 minut na něm restujte na kolečka nakrájenou klobásu. Vyjměte a nechte stranou. V kastrolu teď asi 4 minuty opekéjte na kostičky pokrájenou mrkev a nadrobno nakrájenou šalotku, případně cibuli. Osolte a opepřete, vložte prolisovaný česnek a smažte asi 1 minutu.

2

Přidejte scezené a propláchnuté fazole a vývar a uveďte do varu. Vraťte plátky klobásy a povařte spolu asi 10–12 minut. Podávejte posypané najemno nakrájenou petrželkou, případně s kopečkem jogurtu.

Gurmet - listopad 2013Časopis Gurmet – Vaše škola vaření

Na 100 stránkách listopadového čísla vás čeká 57 receptů na skvělá jídla jak na všední den, tak na svátek.

Tentokrát můžete ochutnat speciality z oblasti Vysočiny. Naučíme vás také klasickou metodu přípravy masa – konfitování (tímto způsobem připravíme kachní stehýnka) – i jídla, která můžete uvařit pouze v jedné nádobě.

Nedělní oběd bude tentokrát obzvlášť slavnostní, svatomartinský. Pokud si budete dopřávat hojnost mladého vína, poradíme vám, jak přeměnit vinné zátky v praktickou podložku pod horké nádobí!

Tématem měsíce je také zvěřina, přinášíme tři krásné klasické recepty z masa zajíce, srnky či kance. Najdete tu také nevšední jídla z dýně, typické speciality ze švýcarského kantonu Graubünden a přehled nejzajímavějších olejů a jejich zdravotních benefitů.

Objednejte si půlroční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 150 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama