Donuty

Doba přípravy:
Donuty Foto:
Donuty
Foto: Kitchen and the City

Také jste si zamilovali donuty a nejradši byste je měli krásně čerstvé? My pro vás máme naprosto bezkonkureční recept, díky kterému můžete potěšit sebe, drahou polovičku nebo třeba mlsného sourozence!

Recept

Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou  Foto:

Mrkvové koblihy s jogurtovou polevou

Odepřít dětem sladké je téměř nesplnitelný úkol. Tyhle kobližky mají jednu přidanou hodnotu a to je mrkev. Chutnají fakt skvěle, jsou voňavé a krásná bílá jogurtová poleva...
Suroviny
sušené droždí 11 g
špetka soli
vanilkový extrakt 1 lžička
vejce 2 ks
změklé máslo 50 g
vlažné mléko 220 ml
řepkový olej na smažení
Malinová poleva:
zmražené maliny 100 g
citronová šťáva 1 lžíce
vínové perličky na zdobení
Kokosová poleva:
kokosové mléko (např. Aroy-D) 2 lžíce
perlový cukr na zdobení
Postup
1

Smíchejte suché ingredience. Přidejte změklé máslo a rukama propracujte do směsi. Vidličkou prošlehejte vejce a extrakt v mléce a postupně zapracujte do směsi.

2

Vypracujte měkké, mírně lepivé těsto. Vložte do mísy vytřené olejem, zakryjte potravinářskou fólií a nechte hodinu kynout. Po vykynutí přendejte na pomoučený vál, prohnětením z něj odstraňte vzduchové bubliny, vytvarujte bochánek a opět vložte do mísy. Zakryjte a nechte ještě kynout 45 minut.

3

Těsto vyklopte a vyválejte na 1 cm vysoký plát. Vykrajovátkem tvořte kolečka, menším střed. Pokládejte na pomoučený vál. Přikryjte fólií. Nechte opět kynout na dvojnásobný objem.

4

Ve vyšší pánvi rozehřejte olej (donuty musí plavat) a vkládejte postupně donuty. Smažte z obou stran. Nejlépe se mi vyndavaly obrácenou vařečkou. Nechte okapat na papírové utěrce.

5

Polevy: Maliny propasírujte, šťávu smíchejte s citronovou a postupně přidávejte cukr. Poleva nesmí být moc tekutá, aby z donutu nestékala. S odstíny si můžete i pohrát a vytvořit z jedné šťávy i několik odstínů přidáním více citronové šťávy či malinové. Nakonec ozdobte perličkami. Stejně připravte i kokosovou polevu.

Donuty 2 Foto: Donuty; foto: Kitchen and the City

Kitchen And The City - portrét Foto:

Představujeme Kitchen and the City!

Petra je máma dvou dospělých dcer a dvou pubertálních staffordů, která se provařila až ke svému blogu Kitchen and the City.

Miluje jednoduchou a rychlou kuchyni, ráda experimentuje s českou i světovou kuchynía v její ledničce vždycky najdete čerstvé suroviny a její tolik oblíbené chilli papričky.

Díky tomu, že se o své recepty ráda podělí, se vy můžete těšit na stálý přísun inspirace prošpikované zkušenostmi, kořeněné enthusiasmem a marinované láskou.

Foto portrétu: Benedikt Renč

Videa

reklama

reklama