Domácí játrová paštika s jablky

Doba přípravy:
Domácí játrová paštika s jablky  Foto:
Domácí játrová paštika s jablky
Foto: akademiekvality.cz

A paštiku máte domácí? Až se vás hosté zeptají, můžete hrdě odpovědět, že ano. U paštiky se oceňuje nejen její jemnost, ale i komplexnost chutí. Že jste ještě tuhle delikatesu nikdy nezkoušeli připravit? Všechno je jednou poprvé. Zkuste tuto variaci s jablkem a ořechy.

Článek

Rychlá paštika z kuřecích jater Foto:

Ty nejlepší recepty na tradiční paštiky a masové pomazánky rillettes

Pokud si doma připravíte do zásoby několik sklenic paštik nebo pomazánek, určitě si je vychutnáte nejenom vy – jsou totiž skvělým tipem na jedlý dárek! :)
Suroviny
kuřecí játra 500 g
bílé víno 200 ml
smetana 100 ml
slanina 250 g
jablko 1 ks
cibule 1/2 cibule
sůl a čerstvě namletý pepř
vlašské ořechy 1 hrst
Postup
1

Jablka oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Slaninu a cibuli nasekejte nadrobno. Játra očistěte a nakrájejte na kostičky.

2

Na pánvi rozehřejte lžíci másla a osmahněte na něm slaninu s cibulí. Poté vmíchejte jablka a ještě krátce restujte. Do pánve přidejte játra a vše společně osmažte. Poté směs podlijte vínem, přidejte bobkový list, osolte, opepřete a nechte vařit, dokud se víno nezredukuje a nevypaří se alkohol.

3

Směs podlijte troškou vody a nechte ještě pár minut dusit pod pokličkou, aby játra dostatečně změkla.

4

Vyjměte bobkový list a vše rozmixujte tyčovým mixerem. Vmíchejte smetanu a nahrubo nasekané ořechy,

5

Paštiku nalijte do formy a její povrch zalijte rozpuštěným máslem.

6

Uložte přes noc do lednice, kde nechte paštiku ztuhnout.

Domácí játrová paštika s jablky  Foto: Domácí játrová paštika s jablky , Foto: akademiekvality.cz

Článek

14 lahůdkových receptů z jater  Foto:

14 lahůdkových receptů z jater

Játra jsou surovinou s nezaměnitelnou chutí a strukturou. Ať už použijete k vaření vepřová, telecí či drůbeží, s našimi recepty z nich dokážete připravit skutečnou lahůdku.

Videa

reklama

reklama