Domácí granola s jahodami

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Domácí granola s jahodami Foto:
Domácí granola s jahodami
Foto: domácí kuchařka

Připravte si domácí granolu. Tuto zdravou svačinku si pak už pouze dochuťte podle své libosti – ideálně ovocem, medem a jogurtem.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
celozrnná (ideálně) špaldová mouka 50 g
domácí jahodová zavařenina 150 g
med 6 lžic
sůl 1 špetka
slunečnicová semínka 100 g
sezamová semínka 100 g
celé loupané mandle 100 g
sušené brusinky 100 g
Postup
1

Ovesné vločky smíchejte v míse s moukou, olejem, zavařeninou, medem a solí.

2

Pak promíchejte se semínky a celými mandlemi, všechno pořádně promíchejte a promačkejte – pracujte rukama.

3

Troubu rozpalte na 170 °C. Dva plechy vyložte pečicím papírem a rovnoměrně na ně směs rozprostřete.

4

Pečte v troubě cca 30 minut a minimálně třikrát promíchejte, tak aby se vše peklo rovnoměrně na všech stranách.

5

Při třetím promíchání vmíchejte i sušené ovoce. To si předem propláchněte a nechte dostatečně oschnout.

6

Hotovou granolu poznáte podle příjemně zlatavé barvy.

7

Pokud je po vyndání z trouby granola vlhká, nechte ji doschnout venku na plechu – teprve až je suchá, ji přesypte do dózy a uzavřete.

Domácí granola s jahodami Foto:

Domácí granola s jahodami Foto:

Domácí granola s jahodami                                                 Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama

\n