Čokoládová pěna s chilli

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Čokoládová pěna s chilli  Foto:
Čokoládová pěna s chilli
Foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Pikantně odvážné, odvážně pikantní… Spojení čokolády a ostrého chilli vytváří dokonalý soulad. Tímto dezertem na své hosty určitě zapůsobíte :)

DALŠÍ SLADKÉ RECEPTY NAJDETE V KNIZE MOJE SLADKÁ KUCHAŘKA:

Článek

Moje sladká kuchařka  Foto:

Moje sladká kuchařka pro všechny, kdo milují sladké!

Právě vyšla první kniha z edice Prima Fresh – Moje sladká kuchařka: 76 originálních receptů pro radost z pečení. Tváří kuchařky se stala Gábina Kratochvílová, Česká Miss...
Suroviny
Pěna:
čokoláda nalámaná na kousky 170 g (1 a ½ hrnku)
žloutky, ideálně pasterované 3 ks
cukr krupice 2 lžíce
smetana ke šlehání 120 ml (½ hrnku)
sůl 1 malá špetka
Ozdoba:
proužky chilli papričky
Postup
1

Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Žloutky prošlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Chilli papričku nadrobno nakrájejte a pak rozetřete v hmoždíři.

2

V jiné misce ušlehejte smetanu do polotuha. Jakmile bude čokoláda rozpuštěná, sejměte ji a nechte trochu vychladnout. Vmíchejte do ní rozmělněnou chilli papričku a sůl, pak promíchejte s vejci. Opatrně zatřete ušlehanou smetanu.

3

Pěnu rozdělte do sklenek a nechte přes noc zatuhnout. Ozdobte případně šlehačkou, cukrem, proužky chilli papričky nebo poprašte kakaem.

Čokoládová pěna s chilli  Foto: Čokoládová pěna s chilli; foto: Johana Pošová / Moje sladká kuchařka

Videa

reklama

reklama

\n