Čoko chia pudink

Doba přípravy:
Počet porcí: 1–2
Čoko chia pudink  Foto:
Čoko chia pudink
Foto: Janina Černá / Cukrfree

Nejnovější trendy a superpotraviny v báječné kombinaci, kdy si ani neuvědomíte, jak zdravě vlastně mlsáte.

Pokud se snažíte ve svém jídelníčku omezit cukr, pořiďte si nové číslo časopisu Prima FRESH, kde najdete několik receptů z kuchařky Cukrfree autorky Janiny Černé:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Užijte si krásné jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu Prima FRESH plné nových, svěžích receptů, které je radost vařit, najdete v prodeji již od 8. března.
Suroviny
Pudink:
kokosové mléko 250 ml
vanilková esence
stévie podle chuti
raw kakaový prášek 1,5 lžíce
chia seminka 3 lžíce
mleté lískové ořechy 1 lžíce
konopná semínka 1 lžíce
K podávání:
domácí šlehačka bez cukru nebo našlehaný kokosový krém
drobné ovoce (maliny, borůvky, jahody)
drcené kakaové boby
Postup
1

V menší misce smíchejte kokosové mléko, vanilkovou esenci, stévii a kakaový prášek. Poté vmíchejte chia semínka, mleté ořechy a konopná semínka a vše důkladně promíchejte. Dalších 15 minut směs vždy po 5 minutách promíchejte a poté ji vložte alespoň na 2 hodiny do ledničky.

2

Pudink podávejte vychlazený, ozdobený domácí šlehačkou bez cukru nebo našlehaným kokosovým krémem, s lesními plody, posypaný drcenými kakaovými boby.

Čoko chia pudink  Foto: Čoko chia pudink; foto: Janina Černá / Cukrfree

Cukrfree kuchařka

Cukrfree kuchařka Foto:

Účelem této kuchařky napsané známou blogerkou není jen inspirace novými a pro některé i netradičními recepty a ingrediencemi. Je to hlavně důkaz toho, že i život bez cukru může být dlouhodobě udržitelný, a to bez jakéhokoli omezování. Je to též důkaz toho, že i život bez cukru může být skutečně sladký. Není to dieta, je to životní styl. Recepty v této knize jsou nízkofruktózové, většina z nich je také nízkosacharidová s větším obsahem tuků a všechny jsou zároveň bezlepkové. Zahrnují kompletní menu – snídaně, snacky, hlavní jídla, přílohy, dezerty…

Autorka Janina Černá se v roce 2015 díky svému blogu Cukrfree.cz stala objevem českého blogerského světa, kdy během pouhých několika měsíců „nasbírala“ tisíce příznivců. I to svědčí o tom, že téma cukru v naší stravě již není lhostejné mnoha lidem.

Vydalo nakladatelství CPress.

Videa

reklama

reklama