Cizrnový salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 6
Cizrnový salát Foto:
Cizrnový salát
Foto: archiv Gurmet

Cizrna chutná lehce oříškově. Spojení s grilovanou paprikou, šťavnatým tuňákem a aromatickou zálivkou jí dodá středomořskou „náladu“.

Suroviny
červené papriky 2 ks
konzervovaná cizrna 2 plechovky
tuňák v oleji 1 konzerva
červená cibule 2 ks
rukola 1 svazek
sůl
Zálivka:
olivový olej 3 lžíce
med 3 lžíce
citron 1 ks
sůl
Postup
1

Papriky opečte na plameni sporáku ze všech stran dočerna. Vložte je do hrnce, přiklopte pokličkou a nechte pár minut zapařit. Poté černou slupku oloupejte, lusky zbavte semínek a dužinu nakrájejte na nudličky. Papriky můžete místo na sporáku také opéci v rozpálené troubě, asi 15 minut.

2

Cizrnu nechte okapat a smíchejte ji s tuňákem, paprikou a cibulí nakrájenou na jemné plátky. Dochuťte solí, pepřem a vmíchejte rukolu.

3

ZÁLIVKA: Do misky vlijte olej, přidejte med, citronovou šťávu, sůl, pepř a důkladně vše promíchejte. Zálivkou přelijte salát a podávejte.

4

PRIMA TIP: Pokud si chcete vzít salát na piknik nebo do práce, zálivku nalijte do skleničky se šroubovacím uzávěrem. Do salátu ji vmíchejte až na místě. Salát bude méně zvadlý a mnohem lepší.

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama