Cibule z plechu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Cibule z plechu Foto:
Cibule z plechu
Foto: Kuchařka pro dceru

Tyto pečené cibule jsou vynikající nejen jako příloha k pečeni, ale také samotné, navíc jsou velmi, velmi jedlé teplé i studené.

Suroviny
bílá cibule 8 ks
červená cibule 8 ks
rozinky 2 lžíce
dezertní víno (portské, madeira) 2 lžíce
sůl
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Rozinky mezitím naložte do vína. Cibule oloupejte a naskládejte je těsně vedle sebe do pekáčku, přelijte je olivovým olejem a posypte solí.

2

Ve vyhřáté troubě pečte 1/2 hodiny, pak na cibule lžičkou rozdělte mokré a neokapané rozinky i s vínem, které zbylo po namáčení. Pečte ještě další půlhodinu.

Cibule z plechu Foto: Cibule z plechu, foto: Kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru

Jana Florentýna Zatloukalová

Jak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak ovládnout kuchyň? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Tohle všechno naučí kuchařky-začátečnice Kuchařka pro dceru tak, jak by je to naučila jejich matka, kdyby na to měla čas.

Když se nezkušená dívka rozhodne naučit vařit, současné kuchařky jí příliš nepomohou – sklouzávají k příkazům, hemží se nejasnými pojmy, zapomínají upozorňovat na kritické okamžiky a nejčastější chyby. A už vůbec nedodají povzbuzení.

Tato knížka je však jiná. Naučí vás nejen o vaření přemýšlet, ale vezme vás za ruku a ukáže na vlastní zkušenosti autorky, jak to při objevování nejrůznějších tajů v kuchyni chodí. Máte tak v rukou rádkyni a kamarádku, která sdělí nejen vlastní doporučení, ale také poodhalí své pocity. A pokusí se zabránit tomu, abyste se nedopustili zbytečných kulinářských katastrof.

Kuchařka obsahuje 185 vyzkoušených receptů, jak uspět hned napoprvé...

Vydalo nakladatelství Smart Press.

Videa

reklama

reklama