Ceviche z čerstvé ryby a krevet

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ceviche z čerstvé ryby a krevet Foto:
Ceviche z čerstvé ryby a krevet
Foto: Vlado Kníž

Ceviche je pokrm z ryb, které se připraví pouze tím, že se naloží syrové do marinády. Tento recept pochází z Jižní Ameriky a rozhodně stojí za vyzkoušení.

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
halibut
červená cibule
koriandr
sůl
na marinádu:
citrony 2 ks
limeta 2 ks
Postup
1

Nejdříve si připravte marinádu: do misky vymačkejte šťávu z citronů a limet a vmíchejte nakrájenou chilli papričku.

2

Krevety očistěte, nařízněte a orestujte na kapce olivového oleje. Osolte.

3

Rybu nakrájejte na kostičky, vložte do marinády, osolte, přidejte červenou cibuli nakrájenou na kolečka a orestované krevety.

4

Avokádo rozpulte, vydlabejte lžící, nakrájejte na kostičky a přidejte do misky. Na závěr vmíchejte nasekaný koriandr a podávejte.

Ceviche z čerstvé ryby a krevet Foto:

Ceviche z čerstvé ryby a krevet Foto: Ceviche z čerstvé ryby a krevet, Foto: Vlado Kníž

Videa

reklama

reklama