Carpaccio z červené řepy

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Carpaccio z červené řepy Foto:
Carpaccio z červené řepy
Foto: Michal Šajmir

Využijte sezonu a vychutnejte si červenou řepu v nejlepší kondici a zasyrova. Marinováním plátky řepy krásně zkřehnou a vsáknou další chutě. Za pár korun tak vytvoříte luxusní předkrm.

Suroviny
menší červená řepa 2–3 ks
třtinový cukr 2 lžíce
citronová šťáva 1 lžíce
šťáva z 1 pomeranče
sušený tymián 1/2 lžičky
sůl 1 špetka
pepř 1 špetka
balkánský sýr, nadrobený 200 g
mandlové lupínky, nasucho opražené 100 g
Postup
1

Oloupané řepy nakrájejte na co nejtenčí plátky.

2

V misce smíchejte olivový olej, šťávu z pomeranče a citronu se sójovou omáčkou a třtinovým cukrem. Vyšlehejte hladkou marinádu. Následně přidejte tymián, podle chuti dosolte a opepřete a dobře promíchejte.

3

Marinádu nalijte do silného igelitového sáčku, naložte do ní plátky řepy, vytlačte vzduch a dobře uzavřete. Měly by tam zůstat alespoň 12, ideálně 48 hodin.

4

Namarinované plátky řepy naaranžujte na talíř, rozdrobte na ně sýr a posypte nasucho opraženými mandlovými lupínky.

Carpaccio z červené řepy Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com

 

Videa

reklama

reklama