Borůvkové řezy s drobenkou

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Borůvkové řezy s drobenkou Foto:
Borůvkové řezy s drobenkou
Foto: isifa.com

Koláč je výborný, i pokud vynecháte čerstvé ovoce a použijete jen džem. Dobrý je například jahodový, malinový bez jadérek, rybízový nebo borůvkový.

Suroviny
mandlové lupínky 150 g
sůl 1 špetka
máslo pokojové teploty 100 g
borůvkový džem 170–340 g
čerstvé borůvky 150 g
moučkový cukr na poprášení
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C, u plynové na stupeň 4.

2

Do mixéru dejte 100 g mandlových lupínků, mouku, cukr a sůl. Mixujte tak, aby mandle byly dobře rozemleté. Přidejte máslo a mixujte, dokud nebude hmota držet pohromadě.

3

Stranou si nechte 100 g hmoty a ostatní dejte na pečicí plech, dobře ji namačkejte na dno a srovnejte povrch. Rozložte navrch vrstvu borůvkového džemu, tlustou podle libosti a posypte čerstvými borůvkami.

4

Zbylé mandlové lupínky vmíchejte do zbývajícího těsta a rozdrobte na borůvky. Pečte 45–50minut, dokud povrch nebude lehce zlatavý. Potom vyndejte z trouby a nechte na plechu vychladnout.

5

Pomocí pečicího papíru přendejte na plochu. Poprašte moučkovým cukrem a nakrájejte na 12 řezů.

Borůvkové řezy s drobenkou Foto: isifa.com

Borůvkové řezy s drobenkou. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama