Kde jinde ochutnat krajtu či zebru než na Prima FRESH Festivalu?

Filet z krajty na špízu Foto:
Filet z krajty na špízu
Foto: archiv Fresh Festival

Chtěli byste ochutnat něco exotického? Třeba krokodýla, žábu anebo již zmiňovanou krajtu či zebru? Pak máte jedinečnou příležitost na pardubickém Prima FRESH Festivalu, který se bude konat o víkendu 20. a 21. června 2015 na dostihovém závodišti.

Kromě drsného šéfkuchaře Zdeňka Pohlreicha se můžete těšit i na mistra extrémní a molekulární kuchyně u nás – šéfkuchaře Petra Koukolíčka.

Petr Koukolíček se představí v sobotním programu od 19 do 20 hodin při kuchařském workshopu a v areálu festivalu bude mít také dvě netradiční restaurace. „Na pódiu zkombinuji extrémní catering, který je novinkou letošního ročníku festivalu, s moderní molekulární gastronomií. Připravím sous vide medailonek z krajty královské s teriyaki prachem, kuličkou z wasabi a soba nudlemi. Další pochutinou bude krokodýlí filet se zelenou kari pastou na jedlých kouřících kamenech. Tečku nakonec obstará nitro espuma z černých fazolí s čokoládou připravená pří -19 stupních Celsia a jahodová rtěnka, jež je opravdu z jahod a dá se sníst. Prostě si budu pohrávat se smysly ochutnávajících,“ říká k připravovanému workshopu Petr Koukolíček.

Jedlé kameny v kouřící misce Foto:

Jedlé kameny v kouřící misce

Petr Koukolíček Foto:

Nabídka jeho restaurací na Prima FRESH Festivalu nebude o nic nudnější. Jedna z nich bude zaměřena na exotickou kuchyni, především africkou a asijskou. „Návštěvníci budou moci ochutnat maso z krokodýla, krajty, žáby nebo zebry. Budeme podávat například roastbeef ze zebry na africkém chlebu ozdobený jedlými květy. Zebří maso je téměř bez tuku, jemné a velice zdravé. Krokodýl je něco mezi kuřetem a rybou, had se také blíží k rybě či krabovi a žabí maso je vůbec nejjemnější maso, které znám,“ představuje základní položky svého menu avantgardní šéfkuchař a dodává: „Toto jsou delikatesy, které opravdu jen tak neochutnáte. Na Prima FRESH Festivalu budou mít lidé mimořádnou příležitost.“

Žabí stehýnka v tempuře Foto:

Žabí stehýnka v tempuře

Drink v kostce Foto:

Druhá z Koukolíčkových restaurací nabídne molekulární nebo také techno-emocionální gastronomii. Tato kuchyně vytváří pokrmy a nápoje z tradičních surovin naprosto netradičními způsoby, které se hodí spíše do chemické laboratoře. V podstatě jde o vytváření nových skupenství, která chutnají jako dobře známé pokrmy. Návštěvníci si na FRESH Festivalu pochutnají na vyhlášených koktejlech v kostičkách, jinak také amarounech, piňa colada zase bude mít podobu pěny. A hlavně děti nadchnou nealkoholické kouřící drinky.

FRESH Festival se poprvé konal v roce 2011 v Plzni pod značkou Apetit Festival. V letošním roce se díky spolupráci s TV Prima přejmenoval na Prima FRESH Festival, v Pardubicích již jde o třetí ročník. Návštěvníci pardubického dostihového závodiště si užijí workshopy a kulinářské show se známými osobnosti či šéfkuchaři a třináct špičkových restaurací se se svými degustačními menu utká o titul Východočeská restaurace roku 2015. Návštěvníci budou rozhodovat i o nejoblíbenějším pěnivém moku a zvolí si Pivo FRESH Festivalu Pardubice 2015.

Kouřící nápoje Foto:

Kouřící nápoje

Prima FRESH Festival se bude konat v Pardubicích na dostihovém závodišti v sobotu 20. června od 10 do 21 hodin a v neděli 21. června od 10:30 do 18 hodin. Vstupné na každý den je 50 korun.

Více informací na www.freshfestival.cz

Videa

reklama

reklama