Suroviny
- zelí 500 g
- pepř None
- bobkový list None
- klobása 2
- zakysaná smetana 200 g
- jíška None
- paprika None
- sůl None
- maggi koření None
- kmín None
- cukr None
Postup přípravy
Ze zelí slijeme šťávu, zelí nakrájíme na menší kousky a dáme vařit do cca 1,5 l vody, necháme vařit asi 15–20 min, přidáme cukr, bobkový list, celý pepř, maggi a opečenou klobásu poprášenou paprikou, necháme chvilku povařit a přidáme jíšku a zakysanou smetanu. Dochutíme solí.
Ingredience:
- 500 g bílého zelí
- černý pepř
- bobkový list
- 2 klobásy
- 200 g zakysané smetany
- jíška
- sladká paprika
- sůl
- maggi koření
- kmín
- cukr