Suroviny
- mascarpone 250 g
- parmazán 4 lžíce
- sůl
- pepř
- lilek 2 ks
- olivový olej
- rajčata (na plátky) 6 ks
- česnek (oloupaný a nahrubo nakrájený) 2 stroužky
- vejce (rozšlěhané) 2 ks
- tymián (čerstvý)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C. V rendlíku rozehřejte mascarpone, asi 1–2 minuty.
- Vmíchejte 2 lžíce parmazánu, dochuťte a dejte stranou.
- Lilky nakrájejte na tenké plátky. Osmažte na oleji dozlatova, nejlépe ve dvou várkách. Vyndejte děrovanou lžící a osušte na papírových ubrouscích.
- Do vymazané zapékací mísy vyskládejte na střídačku vrstvu lilků a rajčat. Mezi každou vrstvu přidejte trochu česneku, soli a hodně pepře.
- Vejce vmíchejte do sýrové omáčky, poté jí zalijte lilky s rajčaty a zasypejte zbylým sýrem. Pečte asi 20 minut, dokud kůrčička nezezlátne.
- Zasypejte tymiánem a podávejte.