Suroviny
- brambory (vetší) 4 ks
- cibule (velká) 3 ks
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- slanina 100 g
- mleté maso 350 g
- krájená rajčata (v plechovce) 400 g
- rajský protlak 1 lžička
- chilli papričky půl lžičky
- sůl
- pepř
- vývar 100 ml
- sýr na strouhání 100 g
Postup přípravy
- Brambory omyjte a uvařte ve slupce doměkka. Dvě cibule oloupejte a celé je uvařte společně s bramborami doměkka.
- Na rozehřátém oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a mleté maso a osmahněte je do hněda.
- Do základu na omáčku přidejte rajčata, protlak a vývar a za stálého míchání vařte asi 30 minut, dokud směs nezhoustne.
- Brambory svrchu nařízněte a lehce rozevřete. U cibule odřízněte vrchní část a lžičkou vydlabejte vnitřek. Brambory a cibule naplňte masovou směsí. Posypte nastrouhaným sýrem a v troubě zapečte. Podávejte s jarní cibulkou.