Suroviny
Postup přípravy
1. Kuřecí čtvrtky osolíme a opepříme a necháme je v hrnci zatáhnout. Potom je na chvíli vyndáme a na výpek dáme cibulku a všechnu kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky. Zeleninu orestujeme, přidáme zpět kuřecí maso a zalejeme vývarem nebo bujonem z kostky. Přidáme divoké koření a pod pokličkou vaříme (dusíme) do změknutí masa. Během vaření můžeme přidat trochu vody, pokud bude potřeba.
2. Měkké maso vyndáme a obereme z kostí a rozebereme na malé kousky. Přelijeme omáčkou, kterou jsme vyrobili z rozmixované zeleniny bez koření, povařenou se smetanou a dochucenou jako např. svíčková.
3. Rohlíky na karlovarský knedlík nakrájíme na kostičky, a přidáme nasekanou petrželku. Zalejeme půl hrnkem mléka, osolíme, opepříme. V hrnečku rozmícháme žloutky s moukou a vytvoříme těstíčko, které přidáme k rohlíkům. Promícháme a nakonec vmícháme sníh, který jsme ušlehali ze zbylých bílků. Vytvoříme pět větších koulí, které zabalíme do potravinové folie - na okrajích necháme trochu volnost – knedlíky nabydou. Vaříme v horké vodě asi dvacet minut.