zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Byl dosažen limit pro přehrávání

Litujeme, ale na vašem účtu je přehráváno příliš mnoho videí zároveň. Pokud chcete pokračovat v přehrávání na tomto zařízení, prosím, ukončete přehrávání na jiných zařízeních. Více o limitech přehrávání videí na účtech s předplatným najdete na adrese https://ipri.ma/faqbr

Salát z čekanky a jižního ovoce
Spouštím video za 5s.

Salát z čekanky a jižního ovoce

Hodnoceno: 0x
Pokud seženete i červenou čekanku – puky nebo hlávku (radicchio), tím líp – v tom případě použijte oba druhy.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Z čekanky odřízněte zaschlý konec, případně odstraňte poškozené vrchní listy.
  2. Puky rozdělte na listy, červenou čekanku nakrájejte na proužky. Listy dejte do širší misky a přidejte oprané a osušené listy polníčku. Oloupané mandarinky nakrájejte na plátky a přidejte je k salátu, šťávu zachyťte v misce. Granátové jablko rozkrojte na čtvrtiny a nad miskou lžičkou nebo “vylámáním” z něj vyndejte granátky a přidejte je k salátu.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky a vložte do cedníku. Přelijte vroucí vodou a nechte zchladnout (spařením horkou vodou ji zbavíte štiplavosti).
  4. Připravte si zálivku: smíchejte olej, citronovou šťávu, zachycenou šťávu z mandarinek i z granátového jablka, hořčici, med, sůl a pepř. Ochutnejte, případně dolaďte. Cibuli přidejte k salátu, vše přelijte zálivkou a lehce ho promíchejte.

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce                                              Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu