reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Salát z čekanky a jižního ovoce
Spouštím video za 5s.

Salát z čekanky a jižního ovoce

Hodnoceno: 0x
Pokud seženete i červenou čekanku – puky nebo hlávku (radicchio), tím líp – v tom případě použijte oba druhy.
do 30 minut
4 porce

reklama

reklama

Postup

  1. Z čekanky odřízněte zaschlý konec, případně odstraňte poškozené vrchní listy.
  2. Puky rozdělte na listy, červenou čekanku nakrájejte na proužky. Listy dejte do širší misky a přidejte oprané a osušené listy polníčku. Oloupané mandarinky nakrájejte na plátky a přidejte je k salátu, šťávu zachyťte v misce. Granátové jablko rozkrojte na čtvrtiny a nad miskou lžičkou nebo “vylámáním” z něj vyndejte granátky a přidejte je k salátu.
  3. Oloupanou cibuli nakrájejte na jemné plátky a vložte do cedníku. Přelijte vroucí vodou a nechte zchladnout (spařením horkou vodou ji zbavíte štiplavosti).
  4. Připravte si zálivku: smíchejte olej, citronovou šťávu, zachycenou šťávu z mandarinek i z granátového jablka, hořčici, med, sůl a pepř. Ochutnejte, případně dolaďte. Cibuli přidejte k salátu, vše přelijte zálivkou a lehce ho promíchejte.

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce Foto:

Salát z čekanky a jižního ovoce                                              Foto: Karolína, domácí kuchařka

reklama

Sledujte celou epizodu