Kedlubnová polévka s bramborem

Moje hodnocení
7x

Spojení brambor a kedlubny možná není úplně běžné, ale věřte nám, že pokud ho vyzkoušíte, neprohloupíte. Kedlubnová polévka umí krásně zasytit, díky smetaně je hezky jemná, krémová a navíc hezky jarně zelenkavá. Ochutnejte!

4 porce
60 minut

Suroviny

  • kedlubna 3 ks
  • brambory 3 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 3 stroužky
  • vývar 1 l
  • máslo 3 lžíce
  • smetana na vaření 1 balení
  • špetka muškátového oříšku
  • sůl a pepř
  • bylinky na ozdobení

Postup přípravy

  1. Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova.
  3. Přidejte kedlubny a brambory a zalijte vývarem.
  4. Vařte, dokud zelenina zcela nezměkne. Poté vše rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Polévku zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami s pečivem.

PRIMA TIP: „Specifická polévka z kedlubny, která je plná netradičních chutí, si zaslouží také netradiční víno. Báječně jej chuťově doplní Freixenet Pinot Grigio Garda DOC, u kterého dominuje květinová vůně s jemným ovocným charakterem. V chuti je víno doplněno jemnými tóny svěžího citrusu,“ radí someliér Petr Mašek.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Tereza Pánková

redaktorka FTV Prima

Přečtěte si také

Recepty