zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Kedlubnová polévka s bramborem
Autor: archiv Kedlubnová polévka s bramborem

Kedlubnová polévka s bramborem

Hodnoceno: 6x
Spojení brambor a kedlubny možná není úplně běžné, ale věřte nám, že pokud ho vyzkoušíte, neprohloupíte. Kedlubnová polévka umí krásně zasytit, díky smetaně je hezky jemná, krémová a navíc hezky jarně zelenkavá. Ochutnejte!
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
  2. Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova.
  3. Přidejte kedlubny a brambory a zalijte vývarem.
  4. Vařte, dokud zelenina zcela nezměkne. Poté vše rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Polévku zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
  6. Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami s pečivem.

PRIMA TIP: „Specifická polévka z kedlubny, která je plná netradičních chutí, si zaslouží také netradiční víno. Báječně jej chuťově doplní Freixenet Pinot Grigio Garda DOC, u kterého dominuje květinová vůně s jemným ovocným charakterem. V chuti je víno doplněno jemnými tóny svěžího citrusu,“ radí someliér Petr Mašek.

Kedlubnová polévka s bramborem
Autor: archiv Kedlubnová polévka s bramborem

reklama