Suroviny
Postup přípravy
- Kedlubny a brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky.
- Poté si připravte najemno nakrájenou cibulku, kterou smažte na másle dozlatova.
- Přidejte kedlubny a brambory a zalijte vývarem.
- Vařte, dokud zelenina zcela nezměkne. Poté vše rozmixujte ponorným mixérem.
- Polévku zjemněte smetanou, přidejte prolisovaný česnek, muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.
- Podávejte ozdobené čerstvými bylinkami s pečivem.
PRIMA TIP: „Specifická polévka z kedlubny, která je plná netradičních chutí, si zaslouží také netradiční víno. Báječně jej chuťově doplní Freixenet Pinot Grigio Garda DOC, u kterého dominuje květinová vůně s jemným ovocným charakterem. V chuti je víno doplněno jemnými tóny svěžího citrusu,“ radí someliér Petr Mašek.