reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Sekaná s hořčičnou kůrkou a pivem
Spouštím video za 5s.
Sledujete: Sekaná se slaninovou kůrkou a šťouchané brambory s pórkem

Sekaná s hořčičnou kůrkou a pivem

Hodnoceno: 0x
Šťavnatá sekaná je velmi lahodné jídlo, kterým uspokojíte potřeby i velké rodiny. Zkuste tentokrát variaci podle Karolíny. Maso podlijte pivem a navrch masa připravte chuťově výraznou hořčičnou kůrku.
do 1,5 hodiny
4-6 porce

reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny (4-6 porce)

reklama

Postup

  1. Cibuli nakrájejte na velmi jemno a osmažte na oleji jen do chvíle, kdy začnou okraje zlátnout. Troubu si předehřejte na 180 °C.
  2. Do mísy dejte oba druhy masa. Přidejte sůl, mouku, strouhanku, prolisovaný česnek, vajíčka, majoránku, tymián, 2 lžíce plnotučné hořčice, pivo, a osmaženou cibulku. Vypracujte důkladně masovou směs (klidně ho propracovávejte rukama 20 minut, nebo to svěřte stroji), a na závěr šiškou několikrát pořádně prašťte o pracovní desku. Tím pomůžete její soudržnosti. V sekané by neměl zůstat vzduch - ten totiž potom způsobuje trhliny.
  3. Smíchejte si směs z jedné lžíce plnotučné hořčice, 1 lžíce hrubozrnné hořcice, a 1 lžíce piva. Vytvarujte bochánek, vložte ho do pekáčku trošku vymazaného sádlem, svrchu důkladně potřete směsí hořčic a piva. Podlijte ještě troškou piva (aby bylo v pekáči tak 1 cm tekutiny) a dejte péct. Optimální je hodina pečení při 180 °C. Občas polévejte výpekem a podle potřeby podlévejte vodou (už ne pivem, to už by bylo příliš hořkosti).
  4. Hotovou sekanou poznáte podle pěkné zlatavé barvy na povrchu. Když ji potíráte hořčicí, nebude mít pevnou kůru jako má při potírání bílkem, ale její kůrka bude o to chutnější. Krájejte na plátky a podávejte s kyselou okurkou a třeba šťouchanými bramborami.

Sekaná s hořčičnou kůrkou a pivem Foto:

Sekaná s hořčičnou kůrkou a pivem, foto: Hermína / Prima

Rozhovor s Karolínou a další recepty z jejího pořadu najdete v časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Sledujte celou epizodu

reklama

reklama