zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Vitello tonnato
Autor: Vlado Kníž Vitello tonnato

Vitello tonnato

Hodnoceno: 0x
Vitello tonnato, to je klasický italský recept, který pochází ze severní části Itálie. Tenké plátky telecího jsou zalité jemnou tuňákovou omáčku a v tomto případě dozdobené kapary.
do 1,5 hodiny
4 porce

Sledujte novou řadu kulinární show Teď vaří šéf!, každou neděli v 18.00 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

reklama

Postup

  1. Zeleninu nakrájejte, hoďte do kastrůlku, zalijte vývarem a přiveďte k varu. Kýtu očistěte, osolte, opepřete a posypte čerstvým tymiánem. Pak maso zabalte do potravinové fólie a vložte do vývaru se zeleninou. Nechte povařit 30 - 40 minut.
  2. Uvařené maso nechte zchladit a vývar přeceďte.
  3. Teď si připravte omáčku: k tuňákovi přidejte sůl, citronovou šťávu, naběračku vývaru a lžíci majonézy. Rozmixujte, přidejte kapku olivového oleje a šťávu z masa, kterou jste předem svařili. Znovu promixujte.
  4. Telecí nakrájejte na drobné plátky a zalijte omáčkou z tuňáka. Ozdobte kapary a zeleninou z vývaru.

Vitello tonnato  Foto:

Vitello tonnato, foto: Vlado Kníž

Připravte si tento recept přímo se Šéfem:

TVŠ III (8) - Vittelo tonnato
Vitello tonnato

reklama