reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Beru na vědomí
Špekáčky na pivu
Autor: archiv Pražské řeznictví Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Hodnoceno: 46x
Na špekáčky na pivu nemusíte chodit do hospody. Beztak nemáte jistotu, že k jejich přípravě použili kvalitní uzeninu, kterou seženete ve vašem oblíbeném řeznictví.
do 1 hodiny
2–4 porce

reklama

Buřty nejsou slangový výraz pro špekáčky. Špekáčky se nacházejí na seznamu zaručených tradičních specialit, jejichž receptura je pod ochranou EU. Na tento seznam se špekáčky dostaly díky svým jedinečným vlastnostem, které nemusíte obdivovat jen v lesku praskajícího ohýnku. Stejně dobře jim to sluší v pekáči s báječnou omáčkou z rajčat a černého piva!

Suroviny (2–4 porce)

reklama

Postup

  1. Špekáčky oloupejte a našikmo překrojte napůl.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabá půlkolečka.
  3. Špekáčky vložte do pekáčku, zasypte cibulí, přidejte rajčata, med, pivo, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 45 minut, dokud cibule nezměkne. Během pečení promíchávejte.
  4. Podávejte s chlebem.

Špekáčky na pivu  Foto: Špekáčky na pivu; foto: archiv Pražské řeznictví

Otestujte i další libové recepty z uzenin!

reklama

reklama