reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Špekáčky na pivu
Autor: archiv Pražské řeznictví Špekáčky na pivu

Špekáčky na pivu

Hodnoceno: 49x
Na špekáčky na pivu nemusíte chodit do hospody. Beztak nemáte jistotu, že k jejich přípravě použili kvalitní uzeninu, kterou seženete ve vašem oblíbeném řeznictví.
do 1 hodiny
2–4 porce

Buřty nejsou slangový výraz pro špekáčky. Špekáčky se nacházejí na seznamu zaručených tradičních specialit, jejichž receptura je pod ochranou EU. Na tento seznam se špekáčky dostaly díky svým jedinečným vlastnostem, které nemusíte obdivovat jen v lesku praskajícího ohýnku. Stejně dobře jim to sluší v pekáči s báječnou omáčkou z rajčat a černého piva!

reklama

Suroviny (2–4 porce)

Postup

  1. Špekáčky oloupejte a našikmo překrojte napůl.
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabá půlkolečka.
  3. Špekáčky vložte do pekáčku, zasypte cibulí, přidejte rajčata, med, pivo, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 45 minut, dokud cibule nezměkne. Během pečení promíchávejte.
  4. Podávejte s chlebem.

Špekáčky na pivu  Foto: Špekáčky na pivu; foto: archiv Pražské řeznictví

Otestujte i další libové recepty z uzenin!

reklama