Suroviny
- špekáčky 4 ks
- cibule 1 ks
- krájená rajčata (loupaná) 1 plechovka (400 g)
- med 1 lžíce
- černé pivo 200 ml
- tymián 1 snítka nebo 1/2 lžičky
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Nechte se vést při přípravě špekáčků na pivu návodným videoreceptem
Buřty nejsou slangový výraz pro špekáčky. Špekáčky se nacházejí na seznamu zaručených tradičních specialit, jejichž receptura je pod ochranou EU. Na tento seznam se špekáčky dostaly díky svým jedinečným vlastnostem, které nemusíte obdivovat jen v lesku praskajícího ohýnku. Stejně dobře jim to sluší v pekáči s báječnou omáčkou z rajčat a černého piva!
Postup přípravy
- Špekáčky oloupejte a našikmo překrojte napůl.
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na slabá půlkolečka.
- Špekáčky vložte do pekáčku, zasypte cibulí, přidejte rajčata, med, pivo, tymián, sůl a pepř. Promíchejte a vložte do trouby předehřáté na 200 ⁰C. Pečte asi 45 minut, dokud cibule nezměkne. Během pečení promíchávejte.
- Podávejte s chlebem.
Zbyly vám špekáčky? Připravte z nich skvělé utopence podle návodného vidoereceptu
Kompletní recept najdete ZDE