Komerční sdělení

Vepřový bok na zdravější způsob s brokolicí a kedlubnou podle Lukáše Nevyjela

Moje hodnocení
1x

Šéfkuchař Lukáš Nevyjel po deseti letech zavřel úspěšný podnik Nota bene. Říká, že tím ukončil jednu kapitolu. Momentálně připravuje nový podnik, pouze 15 míst, osobní přístup. V pokračování jeho životního příběhu ale dál budou hrát stoprocentní roli kvalitní suroviny, čistá chuť, šetrná úprava i zvládnuté řemeslo. To je určitě i směr, který ho přivedl v rámci konceptu MAKRO ČR mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY. O jeho kuchařském umění přesvědčí i netradiční recept na vepřový bok s brokolicí a kedlubnou.

4 porce
120 minut
česká

Maso

Zelenina

Omáčka

Postup přípravy

  1. Do pekáčku dáme zeleninu a bylinky, zalijeme vínem. Vepřový bok osolíme a ocukrujeme. Přendáme do pekáčku na zeleninu, utěsníme pečícím papírem a alobalem, nebo můžeme použít litinový hrnec s víkem. V předehřáté troubě pečeme na 90 stupňů 12 hodin. Upečený bok následně můžeme porcovat.
  2. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky. V kastrůlku rozehřejeme přepuštěné máslo na 60 stupňů. Nasledně brokolici pošírujeme v másle přibližně tři minuty. Nesmí být tvrdá, ale ani rozvařená.
  3. Kedlubnu očistíme, zbavíme slupky. V kastrůlku přivedeme k varu vodu s octem. Přidáme cukr a sůl. Kedlubnu si naporcujeme na námi zvolený tvar a velikost. Vložíme do kastrůlku, chvíli povaříme, cca 5 minut. Kastrůlek stáhneme. Necháme vychladnout a vložíme přes noc do lednice. Nyní už je kedlubna připravena.
  4. Slepičí vývar svaříme na pětinu svého objemu, přidáme hořčici a vyšleháme do hladka.

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Komerční sdělení

Komerční sdělení

Přečtěte si také

Recepty