Smetanové brambory
Head
- hrášek 2 lžíce
- červená paprika 0.5 1/2 ks
- sůl
- pepř
- rozmarýn
- červené víno 100 ml
- olivový olej
- slunečnicový olej 1 lžíce
Postup přípravy
Vepřové panenky rozřízneme na plát, mírně naklepeme, osolíme, opepříme, posypeme rozmarýnem. Poklademe šunkou a poté sýrem.
Na oleji si opražíme nakrájené žampiony, přidáme rozmíchaná osolená vejce a mícháme, až směs zhoustne. Přidáme hrášek a nakrájenou papriku.
Směs rozetřeme na obložené maso, dobře zabalíme a zajistíme pomocí potravinového provázku. Zabalenou roládu na povrchu osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem s nasekaným rozmarýnem. Prudce zapečeme v rozehřáté troubě, poté zastříkneme červeným vínem, mírně podlijeme vodou a dopečeme 20 až 30 minut. Poté vyndáme, odstraníme provázek a nakrájíme na plátky. Při servírování mírně podlijeme vypečenou šťávou z masa.
Přílohou jsou smetanové brambory. Oškrábané brambory nastrouháme nebo nakrájíme na tenké plátky. Osolíme, posypeme rozmarýnem a přidáme hrstku nakrájené jarní cibulky zpěněné na másle. Zalijeme smetanou a promícháme.Klademe na pekáč vyložený pečícím papírem a zalijeme zbytkem smetany. Pečeme v rozehřáté troubě doměkka. Jídlo podáváme se zeleninovou oblohou.