Head
- panenka 5 ks
- pepř
Šťouchané brambory
- cibule 1 ks
Postup přípravy
Panenku osolíme, opeříme a necháme chvilku uležet. Rozpálíme pánev a panenku ze všech stran orestujeme. Troubu rozehřejeme na 175°C a maso dáme do trouby.
Mezitím si doděláme omáčku: na výpek z panenky přidáme kapku másla, přidáme celý různobarevný pepř, zalijeme smetanou a přivedeme k varu. Vaříme do požadované konzistence. Pepřová omáčka by měla být hustší. Nakonec dochutíme solí a možno i drceným, čerstvě namletým pepřem.
Brambory oloupeme a dáme vařit. Cibuli nakrájíme a orestujeme, přidáme slaninu a chvilku dusíme. Rozšťoucháme s brambory a dochutíme solí a pepřem. Přidáme smetanu a petrželku, dochutíme a podáváme k panence.