Suroviny
- vepřová panenka 1 kg
- brambory 5 kusů
- cuketa 1 kus
- červená paprika 1 lžička
- parmezán 4 lžíce
- kukuřice 250 g
- olivový olej 1 šálek
- pepř 0.5 lžiček
Postup přípravy
Panenku očistíme, osolíme, okořeníme červenou paprikou a opepříme. Maso naložíme do olivového oleje a dáme do lednice.
Uděláme omáčku. Vývar přivedeme k varu, přilijeme smetanu, zahustíme parmezánem, přidáme estragon, ještě jednou necháme přejít varem a odstavíme.
Brambory uvaříme do poloměkka a rozkrojíme na půlky, které vydlabeme. Vydlabanou hmotu smícháme s parmezánem, naplníme jí brambory a dáme zapéct do trouby na 10 minut.
Zeleninu orestujeme na pánvi na olivovém oleji, přidáme trochu červené papriky a osolíme. Panenku nakrájíme na centimetrové plátky a opečeme na olivovém oleji minutu z každé strany.