Suroviny
- vepřová panenka 2 kusy
- bylinky 1 dávka
- olej 1 dávka
- zelený pepř 1 dávka
- červená řepa 5 kusy
- ocet 1 dávka
- máslo 1 dávka
- cukr 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Panenku vcelku nasolíme, přidáme byliny, olej a necháme odležet, nejlépe přes noc. Opečeme na pánvi do požadovaného stupně propečení. Po chvilce odležení nakrájíme na plátky, lehce posypeme hrubou mořskou solí, podle chuti opepříme a podáváme s přílohou.
2. Očištěnou řepu uvaříme i se slupkou doměkka a necháme ji vychladnout. Oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Dále červenou řepu osmažíme na másle a dochutíme solí, pepřem, octem a cukrem. Vše pořádně promícháme a prosmažíme.