Na brambory
Plněná panenka
- olivový olej 1 lžíce
- skořice 1 lžička
- hřebíček 1 špetka
- vlašské (sekané - volitelné ) 4 lžíce
- sůl
Postup přípravy
Do každé panenky prořízneme kapsy, které naplníme následující směsí: švestky nakrájíme na tenké nudličky a smícháme je s povidly, olivovým olejem, kořením a oříšky. Svrchu porce potřeme olivovým olejem, osolíme a před tepelnou úpravou necháme chvíli odležet. Potom je na oleji opečeme ze všech stran, aby maso zůstalo uvnitř růžové. Před podáváním necháme ještě maso chvilku odležet v teple.
Příloha: Oloupané brambory (nebo noky) orestujeme na pánvi s trochou olivového oleje a osolíme.
Ricottu smícháme se směsí bylinek a solí a uložíme do lednice. Podáváme k bramborám a masu.