Suroviny
Postup přípravy
Panenku nakrojíme na jednotlivé porce. Osolíme a obalíme v barevném pepři a zabalíme do parmské šunky. Asi 5 minut na každé straně na grilovací pánvi opečeme. Vytáhneme a dáme na cca 10 minut do trouby na 200°C předehřáté nebo dokud nebude mít panenka uprostřed asi 75°C. Výpek z pánve použijeme na šťávu, na které orestujeme cibulku. Pokud máme, přidáme vývar, kapku citrónu, sůl, pepř a máslo na zjemnění. Chřest
Chřest blanšírujeme cca 5 min, pokud máme zelený ihned ochladíme ve studené vodě, aby neztratil barvu. Obalíme do parmské šunky a orestujeme na pánvi. Šťouchané brambory
Brambory omyjeme se slupkou, uvaříme. Na pánvi opečeme cibulku a slaninu. Vše potom ušťoucháme.
Vepřová panenka marinovaná ve francouzské hořčici, pečená v parmské šunce s chřestem a šťouchanými brambory
Ingredience:
- 600-800 g vepřové panenky
- parmská šunka
- francouzská hořčice
- barevný pepř
- sůl
- máslo
- cibule
- chřest – zelený nebo bílý
- brambory
- cibulka
- slanina na přílohu