Head
- vepřová panenka 2 kg
- brambory 5 kusů
- máslo 100 g
- bylinky 1 svazek
- sůl 1 špetka
Na marinádu
- horčice 2 lžíce
- horčice 1 lžíce
- horčice 1 lžička
- olivový olej 3 lžíce
- koření provensálské 1 lžíce
Postup přípravy
1
Vepřovou panenku si očistíme, mírně osolíme a potřeme ze všech stran předem připravenou hořčičnou marinádou
Poté maso pečlivě zabalíme do alobalu a vložíme do předehřáté trouby
Pečeme asi 60 minut při 200°C, v závislosti na tloušťce panenky
Maso by nemělo být vysušené a uprostřed by mělo zůstat mírně narůžovělé
2
Brambory nejprve pečlivě umyjeme a necháme uschnout
Poté každou bramboru zabalíme do alobalu, který jsme předem potřeli olivovým olejem
Vložíme je na pekáč do trouby
Doba pečení se pohybuje okolo 30 minut při 200°C
Zhruba 5 minut před koncem pečení alobal otevřeme, aby se na bramborech vytvořila křupavá kůrka
Po dopečení brambory rozkrojíme do kříže a potřeme bylinkovým máslem, které jsme si připravili smícháním másla s čerstvými, nasekanými bylinkami a solí
Podáváme s dipem z majonézy a utřeného česneku