Head
- vepřová krkovice 5 plátků
Marináda
- pepř 1 špetka
Americké brambory
- koření na americké brambory 1 dávka
Houbový dip
- jíška 1 dávka
Sýrový dip
- jíška 1 dávka
Postup přípravy
1.Očištěnou a naklepanou krkovici si naložíme do marinády tři dny předem. Naložené maso pečeme v troubě doměkka a podáváme s americkými bramborami.
2. Brambory oloupeme, nakrájíme, posypeme kořením a pečeme asi 45 minut v rozpálené troubě.
3. Houby na dipnakrájíme na menší kousky, hlívu orestujeme na másle, přidáme smetanu, jíšku a smícháme, necháme provařit. Dochutíme.
4. Do smetany rozdrobíme (nastrouháme) sýry a sýrovou omáčku zahustíme jíškou.