Komerční sdělení

Velikonoce jsou tady! Zkuste v kuchyni čarovat s mákem, pudingem a vanilkou Dr. Oetker

Letos přichází čas barevných vajíček, veselých beránků a dobrot plných vanilky nebo čokolády na přelomu března a dubna. Využijte velikonoční volno k procházkám s rodinou nebo přáteli. Zároveň si určitě nezapomeňte upéct něco dobrého, čím okouzlíte koledníky. Tradiční dezert jako je beránek, povyšují na úroveň luxusní delikatesy kvalitní suroviny a chytré zakomponování ingrediencí, které bychom zde možná na první pohled nečekali. Vyzkoušejte recepty Dr. Oetker, které mohou vaše Velikonoce ještě více osladit.

Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, který je symbolem tohoto svátku. Proč bychom se ale měli držet jen tradičních receptur? Dr. Oetker přichází s inovativními recepty, které z beránka udělají něco víc než jen kousnutí do křupavého těsta. Co takhle přidat do receptu puding s vanilkovou příchutí Dr. Oetker, který celý pokrm zjemní a přidá mu vanilkovou chuť. Nebo se odvázat a přidat do těsta 100% mletý mák Dr. Oetker, se kterým se můžete pustit do beránka s makovými kudrlinami. Mák nabízí cenné železo, vápník, bílkoviny a zdravé tuky, které vám dodají energii na všechny jarní aktivity. Existuje mnoho možností a cesta k výjimečnému beránkovi je ve vaší režii.

Vytvořte si vlastní umělecké dílo

Na velikonočním stole se nově objevují i perníčky, které nám chutnají nejen o Vánocích. Díky Přírodnímu kakau Dr. Oetker a Vanilkovému cukru Dr. Oetker vyčarujeme příjemnou barvu a vůni. S polevami Dr. Oetker se stanou uměleckými díly, kde můžeme vyjádřit významy velikonočních barev. Červená značí lásku, zelená symbolizuje mládí, jaro a přírodu, žlutá přináší světlo a slunce, a například modrá vyjadřuje čistotu a víru. Každý perníček tak může být jako malé plátno, na kterém malujeme naše osobní příběhy a symboly spojené s velikonočními svátky.

Velikonoce jsou nejen o tradičních pokrmech, ale především o užívání si příchodu hezkého počasí s lidmi, které máme rádi. Společné pečení a sdílení dobrot přináší do sváteční atmosféry nezaměnitelnou radost a pohodu. Zkoušení nových receptů obohacuje velikonoční oslavy. Takto prožité Velikonoce nám zanechají nezapomenutelné vzpomínky a posílí naše vazby s těmi, které máme rádi.

Dr. Oetker je na vanilku specialista

Nabízí široký vanilkový sortiment, ze kterého si vybere každý. Můžete zvolit extraktpastu či mletou pravou vanilku. V jednom sáčku mleté vanilky naleznete tolik chuti jako v celém lusku, který si však samozřejmě můžete koupit i v celku.

Velikonoční beránek s pudingem

Když se řekne vanilka, mnoha z nás se okamžitě vybaví puding – a není divu. Jeho jemná textura je v kombinaci s vůní vanilky opravdu lahodná. Využít ho můžete i do velikonočního pečení! Inspirujte se třeba receptem na beránka, který je tak vláčný, že na sušší biskupské těsto při prvním kousnutí zapomenete.

Utřeme 3 žloutky se 150 g cukru a balíčkem Vanilinového cukru Dr. Oetker nebo špetkou Mleté vanilky Dr. Oetker. Přidáme 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody a vše vyšleháme do pěny. Vedle smícháme 150 g polohrubé mouky s 1 lžičkou Prášku do pečiva Dr. Oetker a 1 balením Naturamyl Pudingu s příchutí Vanilky Dr. Oetker. Přidáme ještě 2 lžičky nastrouhané citronové kůry a obě směsi spojíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžičkou Citronového aroma Dr. Oetker do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.

Pečeme 40 minut při teplotě 180 °C. Vychladlému beránkovi pak už jen doděláme oči z rozinek.

Pokud vám doma zrovna chybí bílky, například protože právě využíváte zbylé žloutky z jiného receptu, můžete použít i 100% Sušené vaječné bílky Dr. Oetker. Příprava sněhu je s nimi stejně snadná jako s čerstvými a můžete je mít neustále v zásobě, protože se nezkazí.

Beránek s makovými kudrnami

Chcete originální velikonoční pohoštění z kynutého těsta? Připravte si trochu jiného beránka se 100% Mákem mletým Dr. Oetker, který potěší úplně každého. Díky máku navíc získáte cenné železo, vápník, bílkoviny a zdravé tuky, které vám dodají energii na všechny jarní aktivity.

Na přípravu těsta smícháme 400 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru a 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker, lžičku soli a 1 balíček Sušeného droždí Dr. Oetker. Pokud chceme beránkovi dodat intenzivnější vůni, vyměníme vanilkový cukr za Mletou vanilku Dr. Oetker. Přidáme 150–200 ml vlažného mléka a 1 vejce. Rukama zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě 15 minut. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout.

Na přípravu náplně smícháme v kastrůlku 250 ml mléka s 25 g moučkového cukru, 2 lžícemi medu a 6 lžícemi nastrouhané citronové kůry. Vše dohromady svaříme. Odstavíme mléko z plotny a rozmícháme v něm polovinu balení 100% Máku mletého Dr. Oetker s 4 lžícemi strouhanky.

Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká cca 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Potřeme rozšlehaným vejcem, a ještě chvíli necháme kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 – 40 min na 180 °C.

Velikonoční perníčky

Perníčky si nemusíme vychutnávat zdaleka jen o Vánocích. Připravte si je i ve veselé jarní verzi. Navíc jimi můžete obdarovat koledníky, určitě uděláte radost malým i velkým.

Na přípravu těsta v míse smícháme 300 g mouky s polovinou balíčku Kypřicího prášku Dr. Oetker, 100 g cukru, 1 Vanilkovým cukrem Dr. Oetker, špetkou soli, 2 lžícemi Přírodního kakaa Dr. Oetker, 1 lžičkou perníkového koření a 1 balíčkem Finesse citrónové kůry strouhané Dr. Oetker. Přidáme 200 g změklého másla a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše ho válečkem vyválíme na plát a vykrajujeme pomocí formiček. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 12 minut na 180 °C.

Na zdobení potřebujeme 1 balení Polevy světlé Dr. Oetker a 4 Tubičky pastelové barvy Dr. Oetker. Polevu rozmícháme podle návodu na obalu. Perníčky s ní polijeme a necháme ji zatuhnout. Nakonec perníčky ozdobíme tubičkami dle své vlastní fantazie.

Autor článku

Komerční sdělení

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů


Přečtěte si také

Recepty