Letos přichází čas barevných vajíček, veselých beránků a dobrot plných vanilky nebo čokolády na přelomu března a dubna. Využijte velikonoční volno k procházkám s rodinou nebo přáteli. Zároveň si určitě nezapomeňte upéct něco dobrého, čím okouzlíte koledníky. Tradiční dezert jako je beránek, povyšují na úroveň luxusní delikatesy kvalitní suroviny a chytré zakomponování ingrediencí, které bychom zde možná na první pohled nečekali. Vyzkoušejte recepty Dr. Oetker, které mohou vaše Velikonoce ještě více osladit.
Velikonoce jsou tady! Zkuste v kuchyni čarovat s mákem, pudingem a vanilkou Dr. Oetker
Co by to bylo za Velikonoce bez beránka, který je symbolem tohoto svátku. Proč bychom se ale měli držet jen tradičních receptur? Dr. Oetker přichází s inovativními recepty, které z beránka udělají něco víc než jen kousnutí do křupavého těsta. Co takhle přidat do receptu puding s vanilkovou příchutí Dr. Oetker, který celý pokrm zjemní a přidá mu vanilkovou chuť. Nebo se odvázat a přidat do těsta 100% mletý mák Dr. Oetker, se kterým se můžete pustit do beránka s makovými kudrlinami. Mák nabízí cenné železo, vápník, bílkoviny a zdravé tuky, které vám dodají energii na všechny jarní aktivity. Existuje mnoho možností a cesta k výjimečnému beránkovi je ve vaší režii.
Vytvořte si vlastní umělecké dílo
Na velikonočním stole se nově objevují i perníčky, které nám chutnají nejen o Vánocích. Díky Přírodnímu kakau Dr. Oetker a Vanilkovému cukru Dr. Oetker vyčarujeme příjemnou barvu a vůni. S polevami Dr. Oetker se stanou uměleckými díly, kde můžeme vyjádřit významy velikonočních barev. Červená značí lásku, zelená symbolizuje mládí, jaro a přírodu, žlutá přináší světlo a slunce, a například modrá vyjadřuje čistotu a víru. Každý perníček tak může být jako malé plátno, na kterém malujeme naše osobní příběhy a symboly spojené s velikonočními svátky.
Letošní Velikonoce vyzkoušejte nové recepty od Dr. Oetkera Zdroj: Dr.Oetker
Velikonoce jsou nejen o tradičních pokrmech, ale především o užívání si příchodu hezkého počasí s lidmi, které máme rádi. Společné pečení a sdílení dobrot přináší do sváteční atmosféry nezaměnitelnou radost a pohodu. Zkoušení nových receptů obohacuje velikonoční oslavy. Takto prožité Velikonoce nám zanechají nezapomenutelné vzpomínky a posílí naše vazby s těmi, které máme rádi.
Dr. Oetker je na vanilku specialista
Nabízí široký vanilkový sortiment, ze kterého si vybere každý. Můžete zvolit extrakt, pastu či mletou pravou vanilku. V jednom sáčku mleté vanilky naleznete tolik chuti jako v celém lusku, který si však samozřejmě můžete koupit i v celku.
Velikonoční beránek s pudingem
Když se řekne vanilka, mnoha z nás se okamžitě vybaví puding – a není divu. Jeho jemná textura je v kombinaci s vůní vanilky opravdu lahodná. Využít ho můžete i do velikonočního pečení! Inspirujte se třeba receptem na beránka, který je tak vláčný, že na sušší biskupské těsto při prvním kousnutí zapomenete.
Utřeme 3 žloutky se 150 g cukru a balíčkem Vanilinového cukru Dr. Oetker nebo špetkou Mleté vanilky Dr. Oetker. Přidáme 5 lžic oleje a 5 lžic horké vody a vše vyšleháme do pěny. Vedle smícháme 150 g polohrubé mouky s 1 lžičkou Prášku do pečiva Dr. Oetker a 1 balením Naturamyl Pudingu s příchutí Vanilky Dr. Oetker. Přidáme ještě 2 lžičky nastrouhané citronové kůry a obě směsi spojíme. Bílky vyšleháme se špetkou soli a lžičkou Citronového aroma Dr. Oetker do tuhého sněhu, který opatrně vmícháme do těsta.
Pečeme 40 minut při teplotě 180 °C. Vychladlému beránkovi pak už jen doděláme oči z rozinek.
Pokud vám doma zrovna chybí bílky, například protože právě využíváte zbylé žloutky z jiného receptu, můžete použít i 100% Sušené vaječné bílky Dr. Oetker. Příprava sněhu je s nimi stejně snadná jako s čerstvými a můžete je mít neustále v zásobě, protože se nezkazí.
Beránek s makovými kudrnami
Chcete originální velikonoční pohoštění z kynutého těsta? Připravte si trochu jiného beránka se 100% Mákem mletým Dr. Oetker, který potěší úplně každého. Díky máku navíc získáte cenné železo, vápník, bílkoviny a zdravé tuky, které vám dodají energii na všechny jarní aktivity.
Na přípravu těsta smícháme 400 g polohrubé mouky, 50 g moučkového cukru a 1 balíček Vanilkového cukru Dr. Oetker, lžičku soli a 1 balíček Sušeného droždí Dr. Oetker. Pokud chceme beránkovi dodat intenzivnější vůni, vyměníme vanilkový cukr za Mletou vanilku Dr. Oetker. Přidáme 150–200 ml vlažného mléka a 1 vejce. Rukama zpracujeme hladké těsto, které necháme kynout na teplém místě 15 minut. Poté ještě jednou prohněteme, povrch poprášíme hladkou moukou, překryjeme a podle potřeby necháme 30-90 minut kynout.
Na přípravu náplně smícháme v kastrůlku 250 ml mléka s 25 g moučkového cukru, 2 lžícemi medu a 6 lžícemi nastrouhané citronové kůry. Vše dohromady svaříme. Odstavíme mléko z plotny a rozmícháme v něm polovinu balení 100% Máku mletého Dr. Oetker s 4 lžícemi strouhanky.
Z vykynutého těsta odebereme 1/3. Zbylé těsto vyválíme na plát asi 30x40 cm (výška cca 1,5 cm). Plát potřeme makovou náplní, srolujeme a rozkrájíme na kolečka široká cca 2 cm. Ze zbylého těsta vytvarujeme hlavu, nožičky a ocásek. Jednotlivé kousky skládáme na vymazaný plech do tvaru beránka. Potřeme rozšlehaným vejcem, a ještě chvíli necháme kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 – 40 min na 180 °C.
Letošní Velikonoce vyzkoušejte nové recepty od Dr. Oetkera Zdroj: Dr.Oetker
Velikonoční perníčky
Perníčky si nemusíme vychutnávat zdaleka jen o Vánocích. Připravte si je i ve veselé jarní verzi. Navíc jimi můžete obdarovat koledníky, určitě uděláte radost malým i velkým.
Na přípravu těsta v míse smícháme 300 g mouky s polovinou balíčku Kypřicího prášku Dr. Oetker, 100 g cukru, 1 Vanilkovým cukrem Dr. Oetker, špetkou soli, 2 lžícemi Přírodního kakaa Dr. Oetker, 1 lžičkou perníkového koření a 1 balíčkem Finesse citrónové kůry strouhané Dr. Oetker. Přidáme 200 g změklého másla a ručně vypracujeme hladké těsto. Na pomoučené pracovní ploše ho válečkem vyválíme na plát a vykrajujeme pomocí formiček. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 12 minut na 180 °C.
Na zdobení potřebujeme 1 balení Polevy světlé Dr. Oetker a 4 Tubičky pastelové barvy Dr. Oetker. Polevu rozmícháme podle návodu na obalu. Perníčky s ní polijeme a necháme ji zatuhnout. Nakonec perníčky ozdobíme tubičkami dle své vlastní fantazie.